XBLOG logo @2x

Ο Opera browser αποκτάει δωρεάν υπηρεσία VPN

Η Opera ενσωμάτωσε δωρεάν υπηρεσία VPN στον ομώνυμο browser της, στη προσπάθειά της να ανακτήσει το μερίδιο αγοράς της. Ο Opera είναι ο μόνος γνωστός φυλλομετρητής που ενσωματώνει VPN, και αυτό για τους χρήστες σημαίνει ότι μπορούν να σερφάρουν το Διαδίκτυο με μεγαλύτερη ασφάλεια, αφού το VPN κρύβει την IP του χρήστη και στέλνει-λαμβάνει τα δεδομένα με κρυπτογράφηση έτσι ώστε ακόμα και σε ανοιχτό δίκτυο να υπάρχει ασφάλεια. Ένα ακόμα πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι ότι μπορεί να παρακάμψει τους περιορισμούς των sites και να φορτώσει το περιεχόμενο ακόμη και αν είναι περιορισμό μόνο για μια χώρα – για παράδειγμα μπορείτε να ‘μπείτε’ στο Netflix των ΗΠΑ ακόμα και αν είστε στην Ελλάδα.

Υπάρχουν εταιρίες που προσφέρουν επί πληρωμή υπηρεσίες VPN (Virtual Private Network), ωστόσο η Opera προσφέρει τη δική της υπηρεσία εντελώς δωρεάν. Μάλιστα υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής server ανάλογα με τη χώρα που επιθυμείτε ή τη χώρα που είναι πιο κοντά σε εσάς για να έχετε μεγαλύτερες ταχύτητες, δεδομένου ότι το μοναδικό μειονέκτημα των VPN είναι η περιορισμένη ταχύτητα. Οι εικονικές τοποθεσίες του Opera είναι τρεις: Καναδάς, ΗΠΑ και Γερμανία.

Αυτή τη στιγμή η επιλογή για σύνδεση σε VPN είναι διαθέσιμη μόνο στην έκδοση του Opera browser για προγραμματιστές (δηλαδή δεν είναι σταθερή ακόμα), και μόνο για τους υπολογιστές. Λογικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα γίνει διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες. Τέλος, να θυμίσουμε ότι η εταιρία του browser πωλήθηκε πρόσφατα σε μια κινεζική κοινοπραξία για πάνω από 1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.