XBLOG logo @2x

Το OnePlus 5T ανακοινώθηκε με 6” bezel-less οθόνη και… jack ακουστικών

Η OnePlus, η γνωστή θυγατρική εταιρία της Oppo, ανακοίνωσε μια νέα ναυαρχίδα στα smartphones: το OnePlus 5T. Το 5T ενσωματώνει μια 6-ιντσών bezel-less οθόνη, νέο σύστημα κάμερας με δύο φακούς για καλύτερες λήψεις στο σκοτάδι, και… παραδόξως, εξακολουθεί να διαθέτει θύρα ακουστικών.

OnePlus 5T right side

Εξωτερικά, το OnePlus 5T θυμίζει τον προκάτοχό του, OnePlus 5, που δέχτηκε αρκετά αρνητικά σχόλια εξαιτίας της ομοιότητάς του με το iPhone 7 Plus. Κατασκευάζεται από αλουμίνιο και βγαίνει μόνο σε μαύρο χρώμα (Midnight Black), όμως τα χρώματα αναμένεται να αυξηθούν αργότερα επειδή η OnePlus μας συνηθίζει να λανσάρει ειδικές εκδόσεις των κινητών της λίγους μήνες μετά την αρχική κυκλοφορία τους. Μάλιστα, το 5T φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει και σε «Star Wars Edition,» μάλλον πριν τη πρεμιέρα του The Last Jedi. Παρά την αύξηση της διαγωνίου της οθόνης, οι διαστάσεις του 5T είναι παρόμοιες με του 5. Όσον αφορά το κεντρικό κουμπί, η OnePlus το μετακίνησε στο πίσω μέρος για να μειώσει τα περιθώρια τριγύρω από την οθόνη.

Ας μπούμε στο ψητό τώρα. Στο μπροστινό μέρος του OnePlus 5T βρίσκουμε μια τεράστια οθόνη 6.01-ιντσών που καταλαμβάνει το 80.5% της πρόσοψης. Είναι τεχνολογίας OLED (όπως των iPhone X και Galaxy Note8), έχει αναλογία 18:9 και ανάλυση 1080 x 2160 pixels. Τα OLED panels είναι εκπληκτικά από μόνα τους, αλλά η OnePlus έχει βεβαιωθεί ότι υποστηρίζει το standard sRGB για ισορροπημένα χρώματα, το DCI-P3 για πιο ζωντανά χρώματα, και έχει αναπτύξει το “Sunlight” mode που προσαρμόζει τη φωτεινότητα και την αντίθεση της οθόνης όταν βρίσκετε στον δρόμο για να είναι πιο ευανάγνωστη.

Το OnePlus 5 ήταν το πρώτο smartphone της εταιρίας με διπλή κάμερα. Το OnePlus 5T βασίζεται σε αυτή τη τεχνολογία και την εξελίσσει. Πλέον διαθέτει μια ευρυγώνια κύρια κάμερα με 27mm οπτικό πεδίο, καθώς και μία δεύτερη με το ίδιο οπτικό πεδίο, αλλά με 20MP ανάλυση και τη δυνατότητα να συνδυάζει 4 pixels σε ένα για να μειώνεται ο θόρυβος στις φωτογραφίες χαμηλού φωτισμού. Και οι δύο κάμερες έχουν ένα ευρύ διάφραγμα f/1.7. Η OnePlus λέει ότι το κινητό θα αναγνωρίζει τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού και θα εναλλάσσει στη δεύτερη κάμερα στο σκοτάδι. Αν και η δεύτερη κάμερα δεν χρησιμεύει για να βγαίνουν φωτογραφίες με bokeh εφέ, διαθέτει Portrait Mode που λειτουργεί βασιζόμενο σε λογισμικό, όπως το Google Pixel 2.

Τέλος, στο κομμάτι του λογισμικού έχουμε το OxygenOS. Αυτό ουσιαστικά βασίζεται στο Android 7.1.1 (Nougat) και έχει πρόσθετο λογισμικό της OnePlus. Στο νέο OxygenOS προστέθηκε η δυνατότητα κλωνοποίησης μιας εφαρμογής για να έχετε πολλαπλούς λογαριασμούς συνδεδεμένους, το Gallery αναβαθμίστηκε με τη προβολή χάρτη, και προστέθηκαν περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης του UI (π.χ. αλλαγή των εικονιδίων του launcher και της θέσης των πλήκτρων πλοήγησης). Φυσικά, χαρακτηριστικά όπως το dark mode, η λειτουργία ανάγνωσης (που κάνει την οθόνη ασπρόμαυρη), η λειτουργία νύχτας (φίλτρο μπλε φωτός), το gaming do not disturb και άλλα από τα προηγούμενα OnePlus κινητά είναι διαθέσιμα και στο νέο.

OnePlus 5T Global launch

Το OnePlus 5T θα κυκλοφορήσει σε Ευρώπη (+Ελλάδα), ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Ινδία στις 21 Νοεμβρίου. Η έκδοση με 64 GB αποθηκευτικό χώρο θα κοστίζει €500.

Πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά →

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.