XBLOG logo @2x

Η Google σκέφτεται να εξαγοράσει ένα κομμάτι της Nokia

Η Nokia εξαγόρασε το 2016 τη Γαλλική εταιρία Withings που κατασκευάζει συσκευές υγείας. Από τότε έχει λανσάρει μερικές συσκευές με το brand της, και επίσης έχει αντικαταστήσει το λογότυπο της Withings με το δικό της στις υπόλοιπες συσκευές που κυκλοφόρησαν από τους Γάλλους πριν από την εξαγορά.

Δυστυχώς για τη Nokia, η εξαγορά δεν είχε αναμενόμενα αποτελέσματα και σήμερα, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η Φιλανδική εταιρία θέλει να πωλήσει το τμήμα Health το οποίο αποτελείται κυρίως από τη Withings. Οι πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν τρεις ενδιαφερόμενες εταιρίες για τη Withings, η Google και άλλες δύο Γαλλικές.

Η Google θέλει να εξαγοράσει τη Withings για να τη συγχωνεύσει με τη Nest, μια εταιρία που εξαγόρασε τον Ιανουάριο του 2014 για $3.2 δισεκατομμύρια. Η Nest φημίζεται για τους έξυπνους θερμοστάτες της, αλλά και για άλλες συσκευές για το έξυπνο σπίτι, όπως τη κάμερα ασφαλείας Nest Cam Outdoor. Ένα από τα μελλοντικά προϊόντα που θέλει να βγάλει η Nest είναι ένα σύστημα που παρακολουθεί τον χρήστη με υπέρυθρες όσο αυτός κοιμάται. Η εταιρία έχει πατεντάρει τη τεχνολογία, όμως μπορεί να επωφεληθεί και από το σύστημα ανίχνευσης ύπνου που έχει ήδη φτιάξει η Nokia-Withings.

Το Wareable αναφέρει ότι η Γαλλική κυβέρνηση γνωρίζει αυτό το θέμα και προτιμά η Withings να περάσει στα χέρια κάποιας Γαλλικής εταιρίας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.