XBLOG logo @2x

Η HMD θα αποκαλύψει το Nokia X στις 27 Απριλίου

Η HMD Global, το σπίτι των Nokia κινητών, δεν σταματάει να βγάζει νέα κινητά. Αν και η εταιρία ετοιμάζεται για το λανσάρισμα των Nokia 6 (2018) και Nokia 8 Sirocco, στις 27 Απριλίου θα προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια ενός ακόμα κινητού που θα ονομάζει Nokia X.

Το Nokia X φαίνεται ότι είναι διάδοχος του… Nokia X που έβγαλε η Microsoft το Φεβρουάριο του 2014 (βλ. κύρια εικόνα). Παρότι το παλιό Nokia X ήταν πολύ οικονομικό, το κινητό έτρεχε μια τροποποιημένη έκδοση του Android χωρίς Play Store που προωθούσε τις εφαρμογές της Microsoft και έτσι ο κόσμος δεν το προτίμησε. Ο διάδοχός του θα διορθώσει αυτό το πρόβλημα, αφού λογικά θα ανήκει στο πρόγραμμα Android One και θα διαθέτει καλύτερο hardware.


Διαβάστε επίσης: Το Nokia 9 θα διαθέτει τριπλή κάμερα και χρυσό 18K;


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Nokia X (2018) θα κυκλοφορήσει σε διαφορετικές εκδόσεις με 4 ή 6 GB μνήμη RAM, και Qualcomm ή MediaTek επεξεργαστή. Υπολογίζουμε ότι έκδοση με 4 GB RAM και MediaTek CPU θα ξεκινάει από τα €170-200, και η ακριβότερη με 6 GB RAM και Qualcomm CPU θα αγγίζει τα €250-300.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το “X” στην ονομασία του κινητού αντιστοιχεί στο γράμμα “X” και όχι στον αριθμό “10”, όπως στο iPhone X.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.