XBLOG logo @2x

Nokia 8: Έρχεται με Snapdragon 835 και διπλή κάμερα με ZEISS οπτικά

Η HMD ιδρύθηκε για ένα μόνο σκοπό: να φτιάχνει κινητά σε συνεργασία με τη Nokia. Και απ’ ότι φαίνεται όχι μόνο το έχει πάρει στα σοβαρά, αλλά κάνει και καλή δουλειά. Πρόσφατα έκανε ένα δυνατό ντεμπούτο των Nokia 6, 5 και 3 στην Ελληνική αγορά με πολλές διαφημίσεις και χθες ανακοίνωσε τα υπερ-προσιτά Nokia 105 και 130. Τώρα μαθαίνουμε ότι σύντομα θα λανσάρει και μία Android ναυαρχίδα με κορυφαίο hardware.

Όπως αποκάλυψε ο Evan Blass (γνωστός και ως @evleaks στο Twitter), το κινητό στη παραπάνω φωτογραφία είναι η ναυαρχίδα της HMD/Nokia και ονομάζεται Nokia 8. Το 8 αναμένεται να ανακοινωθεί στις 31 Ιουλίου, αλλά δεν είναι απίθανο οι εταιρίες να καθυστερήσουν την παρουσίασή του για να το ανακοινώσουν στην έκθεση IFA 2017 στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Το Nokia 8 φημολογείται πως θα διαθέτει 5,3-ιντσών οθόνη ανάλυσης 2560×1440 pixels (Quad HD, 2K), Snapdragon 835 chipset της Qualcomm με οκταπύρηνο επεξεργαστή και 4/6 GB RAM. Είναι ξεκάθαρο, επίσης, ότι ενσωματώνει μία κάμερα με δύο φακούς και οπτικά της ZEISS (η HMD έχει ήδη ανακοινώσει τη συνεργασία της με τη ZEISS). Κάθε αισθητήρας θα έχει ανάλυση 13-megapixels.

Το Nokia 8 θα κυκλοφορήσει σε διάφορα χρώματα (μπλε, γκρι, χρυσό/μπλε και χρυσό/χαλκός) τρέχοντας την τελευταία έκδοση του Android “από το κουτί” (Android 7.1.1 Nougat). Η τιμή του υπολογίζεται πως θα κυμαίνεται στα 600€.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.