XBLOG logo @2x

Το Nokia 6 είναι επίσημο με Android Nougat και μεταλλικό σώμα

Τα κινητά της Nokia επέστρεψαν! Μετά από πολλές διαρροές και φήμες, το Nokia 6 είναι εδώ για όσους θέλουν ένα καλό, όμορφο και προσιτό Android smartphone.

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο smartphone είναι δημιούργημα της Nokia και της HMD Global, μιας νεοσύστατης εταιρίας στην Φιλανδία που συστήθηκε στις 18 Μαΐου του 2016 για να δημιουργεί κινητά με το όνομα της Nokia. Σύνθημά της είναι “Το σπίτι των Nokia κινητών“ και έχει έδρα απέναντι από τα κεντρικά γραφεία της Nokia στη πόλη Espoo.

Το Nokia 6 ανακοινώθηκε στην έκθεση τεχνολογίας CES 2017 στο Λας Βέγκας και είναι ένα από τα 5-6 smartphones που αναμένεται να αποκαλύψει φέτος η HMD. Είναι ένα smartphone που τρέχει Android Nougat και είναι φτιαγμένο από μέταλλο (6000 series). Σύμφωνα με την HMD, χρειάζεται 55 λεπτά για να σμιλέψουν ένα κομμάτι αλουμίνιο στο σώμα του κινητού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια είναι η HMD που φτιάχνει τα νέα κινητά της Nokia;
Nokia 6

Το Nokia 6 ενσωματώνει 5,5-ιντσών full HD οθόνη (1920×1080) με επικάλυψη 2.5D Gorilla Glass, 8-megapixels εμπρόσθια κάμερα και 16-megapixels κάμερα με διάφραγμα f/2.0 και τεχνολογία αυτόματης εστίασης PDAF. Μέσα στο αλουμινένιο σασί βρίσκουμε τον επεξεργαστή Snapdragon 430, 4 GB μνήμης RAM και 64 GB χωρητικότητα. Ακόμη, το κινητό διαθέτει δύο ενισχυτές ήχου για καθαρότερο ήχο και καλύτερο μπάσο.

Όλα ακούγονται ωραία αλλά υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: το Nokia 6 θα πωλείται αποκλειστικά μέσω του JD.com στη Κίνα για 1699 CNY ($246, €234). Η HMD εξηγεί ότι “η απόφαση από την HMD να λανσάρει το πρώτο της Android smartphone στη Κίνα αντικαθρεπτίζει την επιθυμία [της εταιρίας] να ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών σε διαφορετικές αγορές ανά τον κόσμο.” Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα λανσάρει μερικά smartphones στην Κίνα, μερικά στην Ευρώπη κτλ, όπως κάνουν και άλλες εταιρίες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε και αν θα έρθει το Nokia 6 στην Ευρώπη.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.