XBLOG logo @2x

Τα κρυφά κόστη του Nintendo Switch που ανεβάζουν την τιμή

Το Nintendo Switch είναι μια καταπληκτική κονσόλα, όμως πιστεύω ότι τα €339 που ζητάνε οι Ιάπωνες για αυτό είναι πολλά. Στον πραγματικό κόσμο όπου οι gamers θέλουν να παίζουν τα τελευταία παιχνίδια, όπως το Mass Effect: Andromeda ή το Horizon Zero Dawn, το Playstation 4 Pro στα €405 ή ακόμα και το απλό Playstation 4 στα μόλις €265 είναι πολύ πιο αξιόλογες -και ικανές- προτάσεις. Το πρόβλημα δεν θα ήταν τόσο σοβαρό άμα η Nintendo πρόσφερε περισσότερα αξεσουάρ ή κάποιο παιχνίδι με την αγορά του Switch. Δυστυχώς όσοι το αγοράσουν θα πρέπει να δώσουν περισσότερα από €339 για να έχουν ένα πλήρες σετ.

Πιο αναλυτικά:

€34,90 για ένα Joy-Con Grip που φορτίζει

Nintendo Joy Con Controller Charging Grip

Όπως θα έχετε δει σε εικόνες και βίντεο στο Διαδίκτυο, τα χειριστήρια Joy-Con Grip κουμπώνουν είτε στο Switch είτε στο controller (“Joy-Con Grip”) που χρησιμοποιείς για να παίζεις παιχνίδια στην τηλεόραση. Ο καθένας μας θα νόμιζε ότι κάθε φορά που τα συνδέουμε σε κάποιο από τα δύο αυτά φορτίζουν, όμως στη πραγματικότητα φορτίζουν μόνο όταν τα βάζουμε στο tablet. Για να τα φορτίζετε και στο Joy-Con Grip θα πρέπει να αγοράσετε το Joy-Con Controller Charging Grip που κοστίζει €34,90.

€79,90 για ένα κανονικό χειριστήριο

Nintendo Switch Pro Controller

Τα χειριστήρια του Nintendo Switch είναι μικρά και φαίνονται άβολα για πολύωρο gaming. Δίνοντας €339 για μια κονσόλα του 2017 θα πιστεύατε ότι θα βρίσκατε και ένα χειριστήριο τύπου PlayStation/Xbox στην συσκευασία, όμως θα πρέπει να το αγοράσετε. Το “πλήρες” χειριστήριο του Switch ονομάζεται “Switch Pro Controller” και είναι παρόμοιο με του Xbox.

€89,90 για έξτρα Joy-Cons

Nintendo Switch Joy Cons

Άμα θέλετε να αγοράσετε Joy-Cons για να παίζετε με τους φίλους σας θα πρέπει να δώσετε σχεδόν €100. Ένα καινούργιο σετ κοστίζει €89,90, ενώ άμα χάσατε ένα από τα δύο θα πρέπει να ξοδέψετε άλλα €59,90 για την αντικατάστασή του. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε το Pro Controller.

$90 για ένα ακόμα Switch Dock

Άμα θέλετε να πηγαίνετε στο σπίτι του φίλου σας και να παίζετε παιχνίδια στην τηλεόραση χωρίς να μετακινείτε όλη την βάση που έχετε στο δωμάτιό σας, θα σας κοστίζει. Η Nintendo ζητάει από εσάς $90 (περίπου €90-100) για να αγοράσετε ένα ακόμα Switch Dock.

Το Switch πωλείται χωρίς παιχνίδια

Νομίζατε ότι μαζεύοντας €340 θα ήσασταν έτοιμοι να αγοράσετε το Nintendo Switch; Δυστυχώς για άλλη μια φορά κάνετε λάθος. Σε αντίθεση με τα PlayStation και το Xbox, η Nintendo δεν σας δίνει ένα δωρεάν παιχνίδι μόλις το αγοράσετε. Θα πρέπει αναγκαστικά να ξοδέψετε τουλάχιστον €50 για την αγορά ενός παιχνιδιού. Παιχνίδια όπως το άγνωστο “1, 2, Switch” κοστίζουν €49,99, ενώ τα καλά, όπως το The Legend of Zelda: Breath of the Wild, κάνουν €69,90. Οι περιορισμένες εκδόσεις, όπως το The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Limited Edition), αγγίζουν τα €99.

Θα πρέπει να πληρώσετε για να παίξετε online

Τον κρυφό “φόρο” που σχεδίασαν οι Sony και Microsoft για να αρπάζουν €50 κάθε χρόνο από τους gamers εφάρμοσε και η Nintendo. Για να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια θα πρέπει να πληρώσετε την ετήσια συνδρομή, της οποίας το κόστος δεν έχει αποκαλυφθεί. Λογικά θα είναι και αυτή στα €50.

€50 για κάρτα μνήμης

Nintendo Switch Game Card

Το τελικό κρυφό κόστος του Nintendo Switch αφορά την μνήμη του. Η κονσόλα έρχεται με 32 GB χωρητικότητα, όμως αν κατεβάζετε τα παιχνίδια θα χρειαστείτε μια κάρτα μνήμης πολλών GB. Για παράδειγμα, μία με 128 GB μνήμη κοστίζει τουλάχιστον €50.

Αγοράζοντας ένα PlayStation ή ένα Xbox οι μόνες έξτρα αγορές που πρέπει να κάνετε είναι ένα νέο χειριστήριο για να παίζετε με τον αδερφό σας, και φυσικά τα παιχνίδια. Η Nintendo νομίζω το παράκανε αυτή τη φορά, με άσκοπες χρεώσεις και υπερεκτιμημένα αξεσουάρ. Άραγε δεν μπορούσαν να διπλασιάσουν την μνήμη του tablet, να προσφέρουν ένα Pro Controller στην συσκευασία και να δίνουν ένα δωρεάν παιχνίδι (τουλάχιστον το “1, 2, Switch”); Στα €339 θα ήταν μία πιο ελκυστική πρόταση.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.