XBLOG logo @2x

Η Nintendo πιστεύει ακόμα στο Nintendo 3DS, έρχονται νέα παιχνίδια και έκδοση με τον Pikachu

Με το Nintendo Switch να βρίσκεται προ των πυλών πιστεύαμε ότι η εταιρία θα αφήσει πίσω της τις παλιές της κονσόλες και θα επικεντρωθεί στο Switch. Παρόλα αυτά, οι Γιαπωνέζοι έχουν άλλα σχέδια.

Όπως έγινε γνωστό, το Nintendo 3DS θα είναι μαζί μας και για το 2017. Στο τελευταίο δελτίο τύπου της Nintendo, η εταιρία αναφέρει ότι έρχονται νέα παιχνίδια για την φορητή κονσόλα. Συγκεκριμένα ανέφερε το Poochy & Yoshi’s Woolly World που θα κυκλοφορήσει στις 3 Φεβρουαρίου, το Mario Sports Superstars που βγαίνει στις 24 Μαρτίου και το Pikmin.

Επιπλέον, ανακοίνωσε το λανσάρισμα ενός 3DS XL με θέμα τον Pikachu. Θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 24 Φεβρουαρίου με τιμή $199.99.
Nintendo 3DS XL Pikachu

Το Wii U, από την άλλη, είναι έτοιμο να βγει στη σύνταξη. Η Nintendo ανακοίνωσε ότι το The Legend of Zelda: Breath of the Wild θα είναι το τελευταίο παιχνίδι που θα κυκλοφορήσει για την κονσόλα. Όσα παιχνίδια κυκλοφορούν ήδη για το Wii U θα παραμείνουν ήδη στην αγορά και οι online υπηρεσίες για την κονσόλα θα παραμείνουν ενεργές, αλλά η εταιρία θα σταματήσει να αναπτύσσει νέα παιχνίδια για αυτό.

Η Nintendo αποφάσισε να κρατήσει το 3DS στην αγορά και να αποσύρει το Wii U επειδή τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους: το πρώτο πούλησε 60 εκατομμύρια κομμάτια, ενώ το δεύτερο μετά βίας 15 εκατομμύρια.

Ο Reggie Fils-Aime της Nintendo Αμερικής είπε στο CNET: «Στη τελική, θέλουμε άνθρωποι όλων των ηλικιών να παίζουν Mario και Zelda και το περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο και στις δύο πλατφόρμες.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.