XBLOG logo @2x

Nexus 10: Το tablet των Google και Samsung παρουσιάστηκε επίσημα

Η Google αποκάλυψε τη νέα ταμπλέτα της Nexus 10, σε συνεργασία με τη Samsung, την πρώτη της εταιρίας που «τρέχει» τη νέα ενημερωμένη έκδοση του Jelly Bean, το Android 4.2.

Πρόκειται για ένα tablet με μία εντυπωσιακή οθόνη 10 ιντσών, ανάλυσης 2560 x 1600 pixels και pixel density 300 ppi. Η Google αποκαλεί την οθόνη του «True RBB Real Stripe PLS» και οι δημοσιογράφοι του «The Verge» που ήταν από τους πρώτους τυχερούς που έπιασαν τη συσκευή στα χέρια τους συγκρίνουν το επίπεδό της με τη Retina Display του iPad.

Η συσκευή διαθέτει διπύρηνο ARM Cortex-A15 chip με 2GB μνήμη, καθώς και τετραπύρηνο chipset γραφικών.

Το «παρόν» δίνει, επίσης, μία κάμερα 5 MPixels στο πίσω μέρος της συσκευής, καθώς και μία εμπρόσθια στα 1.9MPixels.

Όσο για την μπαταρία του tablet της Google, φτάνει τα 9.000mAh, που, σύμφωνα με την εταιρία, του προσφέρουν έως 9 ώρες αναπαραγωγής HD video. Στις υπόλοιπες δυνατότητες του Nexus 10, συμπεριλαμβάνονται δύο ηχεία, υποστήριξη micro USB, micro HDMI, καθώς και δύο NFC chips.

Το βάρος της ταμπλέτας φτάνει τα 603 γραμμάρια και το πάχος της τα 8,9 χιλιοστά.

Να σημειώσουμε ότι θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις με εσωτερική μνήμη 16 και 32GB, αλλά υποστήριξη μόνο Wi-Fi και όχι 3G.

Όσο για την τιμή που ανακοινώθηκε, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού φτάνει τα 399 δολάρια για την έκδοση των 16GB και στα 499 δολάρια για την έκδοση των 32GB.

Θα είναι διαθέσιμο από τις 13 Νοεμβρίου μέσω Google Play στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τον Καναδά.

Στην Ελλάδα αναμένουμε…

Δείτε επίσης:
Google LG Nexus 4 – Τετραπύρηνο με HD οθόνη και Android 4.2 Jelly Bean

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.