XBLOG logo @2x

Netbook με GPS: Mio N890

Νομίζω ότι μια νέα μόδα έχει αρχίσει να γεννιέται στον χώρο των netbook. Μετά τα κινητά με ενσωματωμένο δέκτη GPS, τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε και κάποια αναμενόμενα μοντέλα netbook με ενσωματωμένο δέκτη. Εκτός από το Asus Eee PC T91 το οποίο θα διαθέτει ενσωματωμένο GPS, και η Mio μας παρουσίασε την δική της πρόταση που ακούει στο όνομα Ν890. Μία εταιρεία όπως η Mio, που ειδικεύεται στα συστήματα πλοήγησης, δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα netbook χωρίς να το απαραίτητο hardware.

Εκτός από το GPS, το οποίο θα δουλεύει με χάρτες της εταιρείας, το Ν890 έρχεται εφοδιασμένο με οθόνη 8,9″, υποστήριξη 3G, accelerometer, καθώς και δίσκο SSD.

Παρόλο που το N890 θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες του 2009, η μαμά εταιρεία δεν το εφοδίασε με τον νέο Intel Atom, αλλά κράτησε τον Intel Atom N270.

Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να χειριστείς ένα σύστημα πλοήγησης σε έναν υπολογιστή χωρίς οθόνη αφής, αλλά σίγουρα αν το N890 ερχόταν εφοδιασμένο με touch screen θα τραβούσε πάνω του πολύ περισσότερα βλέμματα.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.