XBLOG logo @2x

Cinema | Νέες ταινίες: Το άλογο του πολέμου, J. Edgar, Martha Marcy May Marlene

Το κρύο εξακολουθεί να είναι τσουχτερό και μία αίθουσα κινηματογράφου για να παρακολουθήσουμε μια ταινία με καλή παρέα είναι πάντα μία πολύ καλή επιλογή!

Δείτε τις προτάσεις μας!

Το άλογο του πολέμου

Ο Steven Spielberg αναβιώνει μια νουβέλα για παιδιά του 1982, για την ιδιαίτερη σχέση ενός νεαρού αγοριού με το ατίθασο άλογό του. Όταν η εκπαίδευση του αλόγου ολοκληρωθεί, ξεσπά ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος και ο νεαρός ιδιοκτήτης του θα αναγκαστεί να το παραδώσει στο πεζικό. Μια τρυφερή ταινία, άρτια καλλιτεχνικά, για την αγάπη, την αφοσίωση και την πίστη σε ιδανικά, γυρισμένη όχι για να εντυπωσιάσει αλλά για να συγκινήσει.

J. Edgar

Ο  J. Edgar Hoover ήταν ο επί 50 χρόνια διευθυντής του FBI και μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες των ΗΠΑ, τόσο για την επαγγελματική όσο και για την προσωπική του ζωή. Οι μεν υποστηρικτές του τονίζουν τις ρηξικέλευθες αλλαγές που έφερε στο σώμα, οι δε πολέμιοι του επικρίνουν τις μεθόδους του. Μια τόσο δυνατή βιογραφία πέφτει στα χέρια του γερόλυκου Clint Eastwood και του φορμαρισμένου Leonardo DiCaprio, ο οποίος δίνει την πολλοστή ερμηνεία για Όσκαρ τα τελευταία χρόνια και αυτή τη φορά θα το πάρει!

Martha Marcy May Marlene

Στην πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, ο Sean Durkin γράφει και σκηνοθετεί ένα ψυχολογικό θρίλερ και αποσπά το βραβείο σκηνοθεσίας στο Sundance. Τα ονόματα στον τίτλο της ταινίας αναφέρονται όλα στο ίδιο πρόσωπο, στην πρωταγωνίστρια Elizabeth Olsen, η οποία βρίσκεται εγκλωβισμένη στο κοινόβιο μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης, απ΄όπου επιχειρεί να δραπετεύσει.

Η πιο σκοτεινή ώρα

Η ιδανική ταινία για όσους έχετε διαμονοποιήσει τη ΔΕΗ! Σε αυτό το θρίλερ, εξωγήινοι επιτίθενται στους κατοίκους της Μόσχας παίρνοντας την ενέργεια από το σύστημα ηλεκτροδότησης της πόλης. Για καλή τους τύχη, μια ομάδα αμερικανών τουριστών είναι εκεί για να τους σώσει… God bless America!

Ο τελευταίος χορευτής του Μάο

Δραματοποίηση της αυτοβιογραφίας του Li Cunxin, διάσημου χορευτή του μπαλέτο, σε ένα δράμα αυστραλιανής προέλευσης. Η ταινία αφηγείται τα νεανικά χρόνια του στην Κίνα, πώς η επιλογή του από τη Σχολή Μπαλέτου στο Πεκίνο τον έσωσε από τη φτώχεια αλλά και πώς έγινε από τους πρώτους χορευτές που συνέχισαν την πορεία τους στην Αμερική.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.