XBLOG logo @2x

Νέες Ταινίες: Ο Εχθρός μου, Στο κενό της, Σ΄αγαπώ, Ο Αυτοκράτορας, Free Birds

Με δυο πολύ καλές ελληνικές παραγωγές, ανάμεσα στις νέες ταινίες, η καινούργια κινηματογραφική εβδομάδα φαντάζει πολλά υποσχόμενη.

Διαβάστε τη σύνοψη κάθε ταινίας, δείτε τα trailers και καλή προβολή!

Ο Εχθρός μου

Η ζωή ενός φιλήσυχου οικογενειάρχη αναστατώνεται, μετά την διάρρηξη του σπιτιού από μια συμμορία η οποία τον ληστεύει και κακοποιεί την κόρη του. Σε αναζήτηση της αυτοδικίας ο ήρωας θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια, αλλά και υπαρξιακά διλήμματα.

Με τη βοήθεια του εξαιρετικού στον ρόλο του πατέρα, Μανώλη Μαυροματάκη, ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος σκηνοθετεί ένα κοινωνικό θρίλερ που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή, κατορθώνοντας ταυτόχρονα να καταθέσει το δικό του σχόλιο για τη σύγρονη ελληνική πραγματικότητα.

Στο κενό της

Μια νεαρή κοπέλα αναγκάζεται να παντρευτεί τον σύζυγο της αδερφής της που πέθανε πάνω στη γέννα, μένοντας σταθερή στα έθιμα της χασιδικής εβραϊκής κοινότητας στην οποία ανήκει.

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για τη νεαρή πρωταγωνίστρια της πρωτοεμφανιζόμενης Rama Burshtein και επίσημη συμμετοχή του Ισραήλ για τις υποψηφιότητες για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

Σ΄αγαπώ

Η νουβέλα της της Meg Rosoff τοποθετεί τη δράση σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου έχει ξεσπάσει ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος. Το ειδύλλιο μεταξύ δύο εφηβών στην αγγλική επαρχία διακόπτεται απότομα και οι δυο τους χωρίζονται.

Ο Kevin Macdonald πίσω από την κάμερα και η νεαρή πρωταγωνίστρια Saoirse Ronan – που κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο στο Hanna όσο και στην Εξιλέωση – προσφέρουν στο κοινό ένα ενδιαφέρον περιπετειώδες δράμα.

Αδάμαστος: Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα

Ηρωικό έπος, τανία φαντασίας, περιπέτεια σε μια φιλόδοξη ανεξάρτητη ελληνική παραγωγή από τον Θάνο Κερμίτση, ο οποίος πάτησε πάνω στο επιτυχημένο comic book του Γιάννη Ρουμπούλια.

Η ταινία μας μεταφέρει στον κόσμο του Έλεμπρος και μας ξετυλίγει την ιστορία του βάρβαρου πολεμιστή Ντραγκάρ, ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει την ελευθερία του.

Η Αφροδίτη με τη γούνα

Ο Roman Polanski σκηνοθετεί τη σύζυγό του, Emmanuelle Seigner, η οποία υποδύεται μια ηθοποιό που προσπαθεί να πάρει τον ρόλο σε μια θεατρική παράσταση.

Μεταφορά του θεατρικού έργου του David Ives σε μια αισθησιακή όσο και σκοτεινή ταινία.

Ο Αυτοκράτορας

Μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, η τύχη του ιάπωνα αυτοκράτορα κρίνεται από τους αμερικανούς στατηγούς. Βασισμένος σε αληθινά γεγονότα ο Peter Webber – μετά το «Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» – δημιουργεί ένα πολιτικό θρίλερ αναζητώντας τα όρια της δικαιοσύνης.

Ο γοητευτικός Matthew Fox και ο Tommy Lee Jones στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Στη μάχη του χορού

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του break dance είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά event, ωστόσο, η αμερικανική ομάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ μέχρι τώρα, κάτι που ο νέος προπονητής αποφασίζει να αλλάξει.

Ο Benson Lee αποφάσισε να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη με την προσθήκη 3D εφέ και τον Chris Brown στο καστ του.

Free Birds

Χαριτωμένο, αστείο animation, αποκλειστικά για τους μικρούς φίλους με πρωταγωνιστές δύο γαλοπούλες που αποφασίζουν να ταξιδέψουν στο χρόνο και αν διορθώσουν την παράδοση που τις θέλει το κυρίως πιάτο στο τραπέζι της αμερικανικής γιορτής των Ευχαριστιών.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.