XBLOG logo @2x

Η Motorola έφτιαξε μια οθόνη που “γιατρεύεται” μόνη της όταν σπάσει

Η Motorola οραματίζεται μια μέρα που τα κινητά θα κλείνουν τις “πληγές” τους από μόνα τους. Όπως αποκαλύφθηκε από μια νέα πατέντα που μόλις κατοχύρωσε, η Motorola δουλεύει επάνω σε μία οθόνη αφής κινητών που μπορεί να διορθώσει το σπασμένο κομμάτι της με θερμότητα.

Για να τα καταφέρει, η Motorola χρησιμοποιεί ένα πολυμερές υλικό με μνήμη το οποίο μπορεί να παραμορφωθεί και να επιστρέψει στο αρχικό του σχήμα με εναλλαγή στη θερμότητα – αυτό λειτουργεί αλλάζοντας την θερμότητα του υλικού πολύ γρήγορα. Επιπλέον, το κινητό θα μπορεί να καταλαβαίνει σε ποιο σημείο έχει σπάσει η οθόνη.

Το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να τοποθετηθεί επάνω σε LCD ή LED οθόνη και μπορεί να έχει επίσης έναν αισθητήρα αφής χωρητικού τύπου (όπως έχουν όλες οι σύγχρονες συσκευές με οθόνη αφής). Παρότι το κινητό μπορεί να το θερμάνει για να επιστρέψει στην αρχική του μορφή, το ίδιο θα μπορεί να επιτευχθεί και με την θερμότητα του σώματος του χρήστη.

Φωτογραφίες από το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας:

Ενώ όλα αυτά ακούγονται τέλεια και θα μπορούσαν να λύσουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των smartphones, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί σε πολλά. Το πρόβλημα είναι με το πολυμερές υλικό της οθόνης το οποίο δίνει φθηνή αίσθηση στον χρήστη, σε αντίθεση με το γυαλί που ανεβάζει την αξία του κινητού. Η συγκεκριμένη οθόνη που αναπτύσσει η Motorola αποτελεί ιδανική λύση μόνο για σκληροτράχηλες συσκευές ή tablets για παιδιά επειδή αυτά χρειάζονται μια οθόνη που “γιατρεύεται” από μόνη της, και κανείς δεν νοιάζεται για το αν θα έχουν μεταλλικά σώματα και γυαλί στην οθόνη.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.