XBLOG logo @2x

Motorola Aura: Αύρα πολυτέλειας στο χέρι σας

Η Motorola, αποφασισμένη να επιστρέψει στην κατασκευή πολυτελών κινητών τηλεφώνων, δημιούργησε το νέο Motorola Aura. Όπως η ίδια η αμερικανική εταιρεία αναφέρει, το Aura δεν είναι απλά ένα κινητό, αλλά σηματοδοτεί την «επιστροφή» στην εποχή όπου κάθε φορητό αντικείμενο πόθου ήταν ένα πολύτιμο και χειροποίητο έργο τέχνης.

Το νέο Aura μπορεί να κοστίζει κάτι παραπάνω από 1.500 ευρώ, αλλά σίγουρα εντυπωσιάζει με την εξωτερική του εμφάνιση και αναμένεται να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα.

Παρόλο που σχεδιαστικά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πρωτότυπο, καθώς θυμίζει αρκετά το Motorola V70 το οποίο είχε κυκλοφορήσει πριν από αρκετά χρόνια, ωστόσο το μεταλλικό του περίβλημα και το ανοξείδωτο ατσάλι που καλύπτει τη συσκευή το κάνουν σίγουρα ξεχωριστό.

Άκρως εντυπωσιακός κρίνεται ο μηχανισμός που αναλαμβάνει την περιστροφή της κυκλικής οθόνης του τηλεφώνου. Είναι ελβετικής κατασκευής, για προφανείς λόγους, και αποτελείται από 200 τμήματα υψηλής ακριβείας. Ένα μέρος αυτού του μηχανισμού, μάλιστα, είναι ορατό στην πίσω όψη της συσκευής, ώστε ο κάτοχός της να έχει τη δυνατότητα να τον απολαύσει εν λειτουργία.

Τέλος, μπορεί τα τεχνικά του χαρακτηριστικά να μην είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, ωστόσο πιστεύω ότι είναι ένα κινητό που απευθύνεται κυρίως σε κόσμο που δεν δίνει τόση σημασία στις τεχνικές λεπτομέρειες του τηλεφώνου. Διαθέτει κάμερα 2 megapixels, Bluetooth 2.0 με EDR, ενώ η ενσωματωμένη μνήμη του Aura ανέρχεται στα 2GB.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.