XBLOG logo @2x

MLS: Η πτώση στις πωλήσεις ευθύνεται στην αλλαγή… κυβέρνησης

MLS HQ
Τα κεντρικά γραφεία της MLS Innovation

Κάθε φορά που γράφω για τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύει η MLS Innovation, τα κέρδη της εμφανίζονται μειωμένα. Σήμερα η Ελληνική εταιρία αποκάλυψε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2019 και όπως καταλαβαίνετε δεν είναι καλά.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της MLS Innovation Inc το πρώτο εξάμηνο του 2019 ανήλθε σε 10,65 εκατ. ευρώ (έναντι 10,54 εκατ. ευρώ πέρυσι) με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε 1,12 εκατ. ευρώ (έναντι 1,32 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018). Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στις 820,000 ευρώ (έναντι 1,48 εκατ. ευρώ πέρυσι) ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 3,43 εκατ. ευρώ (έναντι 3,24 εκατ. ευρώ πέρυσι).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο χαμηλά κέρδη (μετά από φόρους) σημειώναν το 2013, όταν είχαν πρωτομπεί στην αγορά των smartphones με το MLS iQTalk. Από τότε έχουν λανσάρει άπειρα smartphones και πιο πρόσφατα featurephones, tablets, υβριδικά tablets/netbooks, τηλεοράσεις και smart speakers. Και βέβαια να μην ξεχνάμε ότι σήμερα πουλάνε τα προϊόντα τους και σε Κύπρο, Αλβανία και Σερβία.

MLS earnings 1Q18
Το περσινό chart για τα αποτελέσματα. Φέτος δεν το δημοσίευσαν.
(Ποσά σε εκατ. ευρώ)

Στην επίσημη ανακοίνωση ρίχνουν το φταίξιμο στις εκλογές, αναφέροντας ότι «οι εκλογές επηρεάσαν αρνητικά την Ελληνική αγορά τόσο των tablets όσο και των smartphones». Ευτυχώς οι απώλειες υπερκαλυφθήκαν από τις πωλήσεις σε Κύπρο και Βαλκάνια.

Όσον αφορά την MAIC, την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της MLS για smart speakers, από ότι φαίνεται δεν τα πάει ούτε αυτή καλά. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την σημαντική ανακοίνωση που έκανε η εταιρία εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.