XBLOG logo @2x

MITx: Σπούδασε στο MIT μέσω internet από το σπίτι σου!

Θες να σπουδάσεις στο ΜΙΤ, στο περίφημο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης; Τώρα μπορείς και μάλιστα από το σπίτι σου!

Το ΜΙΤ ανακοίνωσε την δημιουργία μιας νέα πλατφόρμας με όνομα MITx, η οποία θα παρέχει πιστοποιητικά στους χρήστες οι οποίοι παρακολουθούν επιτυχώς τα μαθήματα online.

To MITx έρχεται σαν συνέχεια του MIT OCW, το site του πανεπιστημίου, όπου οι χρήστες μπορούν να βλέπουν video με διαλέξεις.

Όπως ανακοίνωσε και το ίδιο το ΜΙΤ, η πλατφόρμα θα περιέχει διαδραστικά στοιχεία και θα επιτρέπει στους «μαθητές – χρήστες» να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Ακόμη οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία η δουλειά τους και οι εργασίες τους να αξιολογούνται και όσοι κατέχουν σε έναν ικανοποιητικό βαθμό ένα αντικείμενο θα παίρνουν αυτά τα «online πιστοποιητικά».

Πρέπει να διευκρινιστεί σε αυτό το σημείο ότι αυτά τα πιστοποιητικά ΔΕΝ θα είναι αντάξια ενός κανονικού πτυχίου από το ΜΙΤ.

Τα πιστοποιητικά αυτά μάλιστα δεν θα έχουν αυτούσιο το όνομα του ΜΙΤ και θα εκδίδονται από μια διαφορετική αρχή, έναν νέο οργανισμό που θα δημιουργηθεί ακριβώς για να εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό.

Οι χρήστες θα πρέπει να πληρώνουν ένα μικρό ποσό για να περάσουν αυτή την διαδικασία της πιστοποίησης (η παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι δωρεάν βέβαια) και τα κέρδη από αυτή την δραστηριότητα θα μοιράζονται στους καθηγητές-δημιουργούς των μαθημάτων.

Αυτή η πρωτοβουλία πρόκειται αναμφίβολα για μια μεγάλη καινοτομία στην εκπαίδευση που θα ανοίξει νέους ορίζοντες.

Πλησιάζουμε όλο και πιο πολύ σε μια πραγματικά ανοιχτή κοινωνία όπου η γνώση θα είναι διαθέσιμη και δωρεάν για όλους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.