XBLOG logo @2x

Μητροπολίτης απαγορεύει το Facebook στους κληρικούς!

Η χρήση των social networks ολοένα και αυξάνεται, με το Facebook και το Twitter να συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών δημιουργούν προφίλ στο Facebook, το Twitter και τα άλλα social networks, γράφουν τις απόψεις τους, ανεβάζουν φωτογραφίες, επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους, κάνουν συζητήσεις κλπ.

Μέσα στον κόσμο που χρησιμοποιεί τα social media τον τελευταίο καιρό προστέθηκαν και αρκετοί κληρικοί, οι οποίοι προφανώς βρήκαν έναν δίαυλο επικοινωνίας με τους νέους που αποφεύγουν για παράδειγμα να πάνε στην εκκλησία.

Ιερείς άνοιξαν blogs όπου γράφουν τις απόψεις τους για διάφορα θέματα, ενώ μέσα από τις σελίδες τους στο Facebook συνομιλούν με πολύ κόσμο.

Αυτό απ΄ότι φάνηκε δεν άρεσε στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο οποίος με εγκύκλιό του γνωστοποίησε στους ιερείς του ότι η χρήση των social networks πλέον απαγορεύεται, προειδοποιώντας με κυρώσεις όσους δεν υπακούσουν σε αυτή την απόφαση!

Στην εγκύκλιο, την οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρη παρακάτω, αναγράφονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Μετά από προσεκτικήν έρευναν και παρακολούθησιν διεπιστώσαμεν ότι κληρικοί της ημετέρας Ι.Μ. έχουν και χρησιμοποιούν σελίδας κοινωνικής δικτυώσεως εις το διαδίκτυον με αποτέλεσμα να προκαλούν εις εαυτούς και αλλήλους πειρασμόν, ανυπολόγιστον πρόκλησιν και βλάβην πνευματικήν, ατομικήν και οικογενειακήν. Κατόπιν τούτων, εντελλόμεθα όπως χωρίς αναβολήν όσοι ιερείς διαθέτουν Facebook, MSN, Twitter κλπ, να το καταργήσουν πάραυτα. Εαν όμως επιδείξουν ανυπακοήν και συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν θα αντιμετωπίσουν και θα δεχθούν προσωπικόν επιτίμιον».

Προσωπικά πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης είναι εκτός τόπου και χρόνου. Σεβαστή η άποψη όσων πιστεύουν ότι οι ιερείς πρέπει να απέχουν από το ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα, όμως κατά τη γνώμη μου είναι απαράδεκτο να απαγορεύεται η χρήση τους. Τι θα γίνει άραγε αν κι άλλοι μητροπολίτες λάβουν παρόμοιες αποφάσεις για τους ιερείς τους;

Ποια η άποψή σας;

Έχουν θέση οι ιερείς στο Facebook, το Twitter και τα social media γενικότερα ή όχι;

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.