XBLOG logo @2x

Η Microsoft θα λανσάρει φέτος τα πρώτα laptops με Snapdragon 835 SoC

Lenovo ThinkPad X1 Carbon hero
Το Lenovo ThinkPad X1 Carbon.

Η Microsoft πέρυσι ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να φέρει υποστήριξη για κλασικά προγράμματα των Windows στους υπολογιστές με ARM επεξεργαστές φορητών συσκευών. Πρώτα, όμως, ο Αμερικανικός κολοσσός θα επιτρέψει στους κατασκευαστές υπολογιστών να φτιάξουν αυτά τα PC, με μία έκδοση των Windows 10 που υποστηρίζει ARM chips με τη βοήθεια ενός προσομοιωτή. Στην ουσία αυτές οι συσκευές θα βασίζονται στο chipset Snapdragon 835 της Qualcomm αλλά θα μπορούν να τρέξουν το Chrome ή το Photoshop.


Ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι επίσημο από την πλευρά της Microsoft ή των κατασκευαστών, η Qualcomm τώρα αποκάλυψε ότι αυτές οι συσκευές θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του έτους. «Ο Snapdragon 835 μας επεκτείνεται στα Mobile PC που τρέχουν Windows 10, τα οποία πρόκειται να λανσαριστούν μέσα στο τέταρτο τρίμηνο αυτού του έτους,» είπε ο CEO της Qualcomm, Steve Mollenkopf, στους επενδυτές της εταιρίας του.

Η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει ποιες συνεργάτιδές της θα φτιάξουν ARM laptops, αλλά το The Verge αναφέρει πως η Lenovo δοκιμάζει το δικό της μηχάνημα αυτή τη στιγμή. Λαμβάνοντας υπόψη την δήλωση του Mollenkopf, θεωρούμε απίθανο η Microsoft να ανακοινώσει τα πρώτα ARM laptops στο προγραμματισμό event του Μαΐου, όμως μπορεί να κάνει κάποια σχετική ανακοίνωση εξηγώντας πως θα δουλεύουν.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.