XBLOG logo @2x

Microsoft: Το MS Paint δεν έχει πεθάνει, μεταφέρεται στο Store

Χθες, αναφέραμε ότι η Microsoft θα διαγράψει και θα αποσύρει μερικά χαρακτηριστικά των Windows 10 στην επόμενη μεγάλη αναβάθμισή τους. Μέσα στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνεται και το MS Paint, ή αλλιώς η γνωστή σε όλους “Ζωγραφική.”

Το MS Paint είναι κυριολεκτικά ένα “πανάρχαιο” πρόγραμμα που συνοδεύει για γενιές και γενιές τα Windows – συγκεκριμένα υπάρχει για 32 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει αναβαθμιστεί για πολλά χρόνια, προσφέρει μόνο υπερ-βασικά εργαλεία και θα αντικατασταθεί από το καινούργιο Paint 3D app στην επόμενη έκδοση των Windows, οι χρήστες δυσαρεστήθηκαν που η Microsoft θα το αποσύρει.

Microsoft loves Windows MS Paint
Εικόνα της Microsoft

Ευτυχώς για τους οπαδούς της Ζωγραφικής, υπήρχε μια παρεξήγηση που διευκρινίστηκε αμέσως από τη Microsoft. Αντιθέτως με αυτά που μεταδίδουν αρκετά blogs, το MS Paint δεν έχει πεθάνει. Η Microsoft απλά θα αποσύρει τη Ζωγραφική, για χάρη του προηγμένου Paint 3D, αλλά θα συνεχίσει να τη προσφέρει δωρεάν μέσω του Windows Store εντελώς δωρεάν. Οπότε άμα δεν σας βολέψει το νέο Paint 3D που θα έρχεται προ-εγκατεστημένο με το Windows 10 Creators Update, θα μπορείτε να κατεβάσετε ξανά το απλό MS Paint.

Τι ακριβώς, όμως, κάνει το Paint 3D (Ζωγραφική 3D); Η Microsoft γράφει:

«Είτε είστε καλλιτέχνης είτε θέλετε απλώς να δοκιμάσετε μερικά σχέδια, η Ζωγραφική 3D σάς βοηθάει να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας και να εκτελέσετε τις ιδέες σας. Η κλασική Ζωγραφική έχει επανασχεδιαστεί με ενημερωμένη εμφάνιση και αίσθηση καθώς και πολλές νέες βούρτσες και εργαλεία. Και τώρα, μπορείτε να δημιουργήσετε σε όλες τις διαστάσεις. Δημιουργήστε έργα 2D ή μοντέλα 3D τα οποία μπορείτε να επεξεργαστείτε από κάθε γωνία.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.