XBLOG logo @2x

Πόσα λεφτά αποφέρει στην εταιρία κάθε υπάλληλος της Facebook;

Κάθε μεγάλη εταιρία έχει χιλιάδες υπάλληλους έτσι ώστε να μπορεί να παράγει καλά προϊόντα και υπηρεσίες. Έχετε αναλογιστεί, όμως, πόσα λεφτά αποφέρει κάθε υπάλληλος για την εταιρία; Το ReCode ερεύνησε αυτό το θέμα και δημοσίευσε τα αποτελέσματα.

Όπως ανακάλυψε το ReCode, οι υπάλληλοι της Facebook απέφεραν τα περισσότερα χρήματα στην εταιρία. Η Facebook, που είχε 209,658 εργαζόμενους μέσα στο προηγούμενο τρίμηνο (μια αύξηση κατά 43% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο), έβγαλε $188,498 από κάθε υπάλληλό της. Μάλιστα, η εταιρία είδε σημαντική αύξηση στα κέρδη της, αφού το δεύτερο τρίμηνο του 2016 έβγαλε $157,503 από κάθε υπάλληλο.

Η Microsoft και η Google έμειναν (πολύ) πίσω από τη Facebook. Η Microsoft σημείωσε $52,400 κέρδη ανά υπάλληλο, ενώ η Alphabet (Google) $46,610 κέρδη.

Άλλες εταιρίες όπως οι Verizon, AT&T και Ford ακολούθησαν τις Microsoft και Google βγάζοντας $27,405, $15,410 και $10,098 αντίστοιχα ανά υπάλληλο.

Από την άλλη, το Twitter είχε απώλεια $36,000 ανά υπάλληλο, και συνολικά είχε ζημιές ύψους $166 εκατομμύριων μέσα στο προηγούμενο τρίμηνο.

Ποιο είναι το μυστικό της Facebook;

Όπως πολλές άλλες εταιρίες Πληροφορικής, το λογισμικό και οι εφαρμογές που παράγει η Facebook δεν απαιτούν ανθρώπους για την διανομή τους, οπότε μειώνονται τα έξοδα και αυξάνονται τα έσοδα.

«Φυσικά, ακόμα και οι δουλειές που μέχρι πρότινος ήταν ανατεθειμένες στους ανθρώπους τώρα τις αναλαμβάνουν τα ρομπότ – οπότε πολλές επιχειρήσεις μπορούν να δουν ενοποίηση στις θέσεις εργασίας,» γράφουν στην αναφορά.

Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν μόνο οι μεγάλες εταιρίες που δήλωσαν τον αριθμό των υπαλλήλων τους στα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα. Η Apple δεν μας ενημέρωσε για τους υπαλλήλους της, και για αυτό δεν την συμπεριέλαβαν στην έρευνα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.