XBLOG logo @2x

Η Microsoft σκοτώνει (και) το Kinect και σταματάει τη παραγωγή του

Η Microsoft φαίνεται ότι βρίσκεται σε στάδιο αναδιοργάνωσης. Στις αρχές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε τη κατάργηση της υπηρεσίας Groove Music, ύστερα έβαλε τέλος στα Windows Phone και τώρα αποσύρει το Kinect.

Το Kinect είναι ένα πιο δημοφιλή και πετυχημένα αξεσουάρ του Xbox. Είναι μια συσκευή αναγνώρισης των κινήσεων του χρήστη και λανσαρίστηκε πρώτα για το Xbox 360. Έπειτα έγινε διαθέσιμο για τα Windows PC και η δεύτερη έκδοσή του κυκλοφόρησε μαζί με το Xbox One. Από τότε, όμως, η Microsoft δεν το έχει αναβαθμίσει καθώς ο κόσμος έχασε το ενδιαφέρον του σε αυτό το προϊόν εξαιτίας της ανόδου του VR.

Το πρώτο Kinect τα πήγαινε τόσο καλά στις πωλήσεις που κατάφερε να κερδίσει βραβείο Guinness ως η συσκευή με τις ταχύτερες πωλήσεις μέσα στο 2011. Το ίδιο δεν μπορούμε να πούμε και για την δεύτερη έκδοσή του επειδή η Microsoft το πρόσφερε δωρεάν μαζί με το Xbox One, αν και αργότερα αναγκάστηκε να το αφαιρέσει για να ρίξει τη τιμή του Xbox One και να ανταγωνιστεί το PlayStation 4 της Sony.

Σύμφωνα με το Fast Co. Design, η Microsoft θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Kinect για τους 35+ εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως που το έχουν στη κατοχή τους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.