XBLOG logo @2x

Η Microsoft αποσύρει το Groove Music, την απάντησή της στο Spotify

Αρκετά “χτυπήματα” δέχονται τις τελευταίες μέρες οι οπαδοί της Microsoft, αφού μετά την αποκάλυψη ότι ακόμα και ο συνιδρυτής της παράτησε τα Windows Phone, τώρα η Αμερικάνικη εταιρία αποσύρει το Groove Music.

Το Groove Music ήταν η συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft για streaming μουσικής, όπως τα Spotify, Apple Music και Google Play Music. Λανσαρίστηκε το 2015 μαζί τα Windows 10 και απέκτησε κάποιους συνδρομητές επειδή είχε ένα καλό Universal Windows Platform app για τα Windows 10, Windows Phone και Xbox One.

Όσοι είχατε αγοράσει πάσο για το Groove Music η Microsoft σας προτείνει να μεταφέρετε τη μουσική σας στο Spotify. Το Spotify πρόσφατα λάνσαρε μια εφαρμογή για το Xbox One και διαθέτει επίσης εφαρμογή για κάθε μεγάλη πλατφόρμα, οπότε θα είστε καλυμμένοι ακόμα και αν έχετε ή θέλετε να πάρετε Android ή iOS smartphone.

Όσοι είστε συνδρομητές του Groove Music Pass θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 (η Microsoft θα σταματήσει να πουλάει πάσα σύντομα). Έπειτα δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθόλου την υπηρεσία. Επιπλέον είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι μαζί με το Groove Music κλείνει και η ενότητα του Windows Store που πουλάει μουσική. Όσοι έχετε αγοράσετε μουσική από το κατάστημα της Microsoft θα πρέπει να την κατεβάσετε στον υπολογιστή σας πριν το τέλος του χρόνου.

Όσοι έχετε απορίες μπορείτε να πάρετε απαντήσεις σε αυτή τη σελίδα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.