XBLOG logo @2x

Lucid Motors Air: Ένα ηλεκτρικό αμάξι-κόσμημα με ιπποδύναμη 1,000 αλόγων

Η Tesla Motors απέκτησε έναν νέο σοβαρό ανταγωνιστή που ακούει στο όνομα Lucid Motors. Αυτή η εταιρία αποτελείται από τον πρώην Αρχιμηχανικό του Tesla Model S, Peter Rawlinson, ο οποίος έχει αναβάλει την θέση του CTO (επικεφαλής τεχνολογίας) και από διάφορα άλλα πρώην στελέχη εταιρειών όπως οι BMW, Mazda και Audi.

Το πρώτο αμάξι της εταιρίας ανακοινώθηκε τώρα και ονομάζεται Lucid Motors Air. Με αρχική τιμή τα $100,000, το Air εξοπλίζεται με 100kWh ή 130kWh μπαταρία της Samsung SDI, αναλόγως την έκδοση, η οποία είναι αρκετά μεγάλη για να προσφέρει αυτονομία 644 χιλιομέτρων. Το αμάξι έχει ιπποδύναμη 1,000 αλόγων και μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ/ώ σε 2.5 δευτερόλεπτα. Συγκριτικά, το Tesla Model S P100D έχει την ίδια μπαταρία αλλά με μικρότερη αυτονομία (613 χλμ), 762 άλογα ιπποδύναμη και αγγίζει τα 100 χλμ/ώ στον ίδιο χρόνο.

Εκτός από τις επιδόσεις, οι μηχανικοί της Lucid Motors έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση και στον σχεδιασμό, ο οποίος είναι πρωτοποριακός αλλά όχι πολύ φουτουριστικός όπως σε άλλα αμάξια. Οι κινητήρες του Lucid Motors Air βρίσκονται ενσωματωμένοι μαζί με άλλα στοιχεία του αμαξώματος για να μειωθεί ο όγκος και η μάζα τους. Το μπροστινό μοτέρ βρίσκεται στον ίδιο χώρο με την μονάδα κλιματισμού και τις αναρτήσεις, ενώ το πίσω βρίσκεται μαζί με τις πίσω αναρτήσεις και τις σχέσεις ταχυτήτων. Χάρη σε αυτόν τον σχεδιασμό έχει αυξηθεί επίσης ο χώρος στην καμπίνα, επιτρέποντας στους σχεδιαστές να ανεβάσουν την ποιότητα σε άλλο επίπεδο.

Σύμφωνα με την εταιρία, το Lucid Motors Air έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό για να λειτουργήσει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, όπως ραντάρ, κάμερες και LiDAR. Η ανάπτυξη του συστήματος αυτού δεν έχει ολοκληρωθεί, επομένως μερικά χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα με την κυκλοφορία του αυτοκινήτου και τα υπόλοιπα θα προστεθούν με ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού (OTA).


Η παραγωγή του Lucid Motors Air θα ξεκινήσει το 2018, στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Casa Grande της Αριζόνα. Το εργοστάσιο δεν έχει χτιστεί ακόμη, οπότε δεν θα μας προκαλέσει εντύπωση αν υπάρχουν καθυστερήσεις στην παραγωγή.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.