XBLOG logo @2x

Renault TREZOR, το πιο φουτουριστικό αμάξι που έχουμε δει

Το τμήμα σχεδιασμού της Renault δουλεύει σκληρά για να ανανεώσει τα αυτοκίνητα της εταιρίας, όμως πάντα βρίσκει τον χρόνο για να φτιάξει ένα εντυπωσιακό concept μοντέλο που θα κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας. Για αυτό υποδεχτείτε το Renault TREZOR, το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που δημιούργησε η γαλλική εταιρία και μοιάζει βγαλμένο από ταινία.

Το Renault TREZOR παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτων Paris Motor Show στο Παρίσι. Ο ανώτερος αντιπρόεδρος του εταιρικού σχεδιασμού της Renault, Laurens van den Acker, δήλωσε υπερήφανα κατά την παρουσίαση του TREZOR ότι το TREZOR θα φυτέψει τους σπόρους για την επόμενη γενιά αυτοκινήτων.

Renault TREZOR

Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, το Renault TREZOR δεν έχει καπό και πόρτες. Για να δημιουργήσει ένα ενιαίο design, η εταιρία δημιούργησε μια οροφή που ανοίγει προς τα πάνω επιτρέποντας στον οδηγό και στον συν-οδηγό να μπουν στο αυτοκίνητο. Στο μπροστινό μέρος του έχει ειδικές εξαγωνικές περσίδες οι οποίες ανοίγουν και κλείνουν σύμφωνα με τις ανάγκες ψύξης του οχήματος εξασφαλίζοντας την ελάχιστη αεροδυναμική αντίσταση.

Renault TREZOR

Το εσωτερικό του TREZOR έχει θέσεις για δύο άτομα. Όπως και σε άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα την θέση του ταμπλό έχει πάρει μια ευρυγώνια οθόνη (με OLED panel) από την οποία ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση στο Skype, στο WhatsApp, στο Twitter, σε χάρτες και άλλα. Όλος ο χώρος είναι κόκκινος, ακόμη και τα παράθυρα.

Renault TREZOR

Το Renault TREZOR διαθέτει έναν κινητήρα των 260kW (350bhp), τον οποίον φορτίζουν δύο μπαταρίες, και μπορεί να φτάσει τα 0-100 χιλιόμετρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα. Το αμάξωμα είναι φτιαγμένο από ανθρακόνημα με το βάρος να μην ξεπερνά τα 1600 κιλά.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορείτε να αγοράσετε ένα τέτοιο αμάξι ακόμα. Στο δελτίο τύπου η Renault ισχυρίζεται ότι θα καταφέρει να το βγάλει στην αγορά μετά το 2020. Πάντως έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο μοντέλο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.