XBLOG logo @2x

LG G6: Επίσημο με απειροελάχιστα bezels και Snapdragon 821

Η LG ανακοίνωσε επίσημα το μεσημέρι της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου τη φετινή της ναυαρχίδα στα smartphones, το πολυαναμενόμενο LG G6. Το νέο smartphone έχει ολοκαίνουργιο design με μεταλλική και γυάλινη κατασκευή (έχει μεταλλικό σασί και ανθεντικό γυαλί μπροστά και πίσω) και απειροελάχιστα bezels στα πλάγια της οθόνης. Ο modular σχεδιασμός του G5 “έφυγε” όμως ήρθε η αντοχή στο νερό (μέχρι 1.5 μέτρο για 30 λεπτά) και στη σκόνη (είναι πιστοποιημένο στο πρωτόκολλο IP68).

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του G6 είναι η οθόνη, που η LG ονομάζει Full Vision. Η IPS LCD οθόνη του έχει διαγώνιο 5,7-ιντσών, ανάλυση 1440 x 2880 pixels, ~565 ppi πυκνότητα pixel, επικάλυψη Corning Gorilla Glass 5 για αντοχή για γρατζουνιές και αναλογία 18:9. Η LG στη παρουσίασή του ανέφερε αρκετές φορές ότι χάρη στα λεπτά του bezels χωράει στο χέρι μας, παρότι έχει τεράστια οθόνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο κινητό με τεχνολογία Dolby Vision για καλύτερα χρώματα στην οθόνη.

Στη καρδιά του κινητού βρίσκουμε το chipset Snapdragon 821 το οποίο ενσωματώνει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή (2×2.35 GHz Kryo & 2×1.6 GHz Kryo) και τη μονάδα γραφικών Adreno 530. Σε άλλα χαρακτηριστικά έχουμε 32/64 GB χωρητικότητα, 4 GB μνήμη RAM, 32-bit/192kHz ήχο με quad-DAC όπως το LG V20 για καλύτερο ήχο, αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, 3,300 mAh μπαταρία και θύρα USB-C. Φυσικά διαθέτει και jack για ακουστικά 3.5mm.

Η LG πάντα έβαζε καλές κάμερες στα κινητά της και το LG G6 δεν αποτελεί εξαίρεση. Η κύρια κάμερα του κινητού διαθέτει δύο αισθητήρες μεγέθους 1/2.6”, ανάλυση 16 MP (29mm, f/1.8) + 16 MP (12mm, f/1.8), laser autofocus, σύστημα οπτικής σταθεροποίησης 3-αξόνων και LED flash. Επίσης μπορεί να τραβήξει βίντεο σε 4K ανάλυση με HDR και στέρεο ήχο. Η εμπρόσθια κάμερα έχει ανάλυση 12-megapixels για καθαρές selfies.

Τέλος, το λειτουργικό σύστημα του G6 είναι το Android 7.0 Nougat με το ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον UX 6.0 UI της LG και τη ψηφιακή βοηθό Google Assistant. Για αυτούς που θα αποκτήσουν το LG G6 μέσω της προώθησης του G6 Game Collection θα είναι επίσης διαθέσιμη μια μοναδική προσφορά, η οποία αποτελείται από έξι παιχνίδια – Temple Run 2, Spider-Man Unlimited, Crossy Road, SimCity BuildIt, Cookie Jam και Genies & GemsTemple – με λιανική τιμή άνω των 200 δολαρίων, τα οποία μέσω Google Play θα προσφερθούν δωρεάν.

Θα κυκλοφορήσει σε γκρι, λευκό και μαύρο χρώμα. Η τιμή και η ημερομηνία κυκλοφορίας του δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.