XBLOG logo @2x

Η LG παρουσιάζει τις έξυπνες βιομηχανικές λύσεις στο Hannover Messe 2019

Η LG Electronics (LG), μαζί με τη θυγατρική εταιρεία LG CNS, παρουσιάζει τις πρωτοποριακές τεχνολογίες βιομηχανίας, μέσω καινοτόμων λύσεων στην Hannover Messe 2019, στη Γερμανία το διάστημα 1-5 Απριλίου. Με το ενδιαφέρον της στραμμένο σε διάφορους τομείς, από τα βιομηχανικά self-driving ρομπότ μέχρι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για αυτοματοποιημένα εργοστάσια, η LG κατέχει καταλυτικό ρόλο στην Hannover Messe, τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας της βιομηχανίας στον κόσμο με περίπου 6.500 εταιρείες από 75 χώρες.

Σημαντικό στοιχείο της εκδήλωσης αποτελεί το Mobile Manipulator από την LG, ένα βιομηχανικό self-driving ρομπότ που αναπτύχθηκε για να αυξήσει την παραγωγικότητα και τα επίπεδα ποιότητας σε αμέτρητα έξυπνα αυτοματοποιημένα εργοστάσια. Όπως ένα ρομπότ με 6 άξονες αξιοποιεί το αυτοματοποιημένο καθοδηγούμενο όχημα (Automated Guided Vehicle), το Mobile Manipulator μπορεί να πραγματοποιήσει ένα ευρύ φάσμα χρήσιμων ενεργειών, όπως τη μεταφορά εξαρτημάτων, τη συναρμολόγηση προϊόντων και τη διεξαγωγή ελέγχων, καθώς κινείται κατά μήκος μιας χαρτογραφημένης περιοχής στη γραμμή παραγωγής. Άλλος βιομηχανικός εξοπλισμός συμβατός με το Mobile Manipulator – όπως οι επιθεωρητές AI και τα αρθρωτά ρομπότ – θα παρουσιαστούν επίσης στο περίπτερο της LG.

LG Hannover Messe 3

Οι επισκέπτες στο περίπτερο της LG στην Hannover Messe 2019 θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη MAVIN (Machine Learning-based Vision Inspection), την AI λύση της LG για τη βελτίωση των ποιοτικών ελέγχων. Αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής των αλγορίθμων deep-learning που αναπτύσσονται από το Ινστιτούτο Έρευνας Υλικών και Παραγωγής της LG, η MAVIN θα έχει ποσοστό ακρίβειας άνω του 99% στον εντοπισμό σφαλμάτων στη γραμμή παραγωγής για ηλεκτρονικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων οθονών, μέρη της κάμερας και μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτή η προηγμένη λύση είναι σε λειτουργία αυτήν τη στιγμή στην LG Electronics καθώς και σε άλλες θυγατρικές εταιρείες της LG.
Η LG παρουσιάζει αρθρωτά ρομπότ που κατασκευάστηκαν από την Robostar, μια κορεατική εταιρεία βιομηχανίας ρομποτικής, στην οποία η LG κατέχει 30% μερίδιο. Το οριζόντιο-αρθρωτό SCARA (Selective Compliance Articulated Robot Arm) χρησιμοποιείται για τη μεταφορά και τη συναρμολόγηση εξαρτημάτων σε μονάδες παραγωγής. Τα ρομπότ με 6 άξονες της Robostar- παρόμοια με τα ανθρώπινα χέρια– μπορούν να μεταφέρουν, να συναρμολογήσουν και να συγκολλήσουν – ενώ είναι σε λειτουργία επί του παρόντος στο εργοστάσιο παραγωγής εξαρτημάτων για οχήματα της LG στο Incheon.

Η LG CNS θα παρουσιάσει επίσης την Factova, μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για έξυπνα αυτοματοποιημένα εργοστάσια. Η Factova θέτει τα θεμέλια για την αυτοματοποίηση του εργοστασίου, ενσωματώνοντας την τεχνολογία AI στα big data που συλλέγονται από τις διαδικασίες παραγωγής. Το Cyber Physical System (CPS) της Factova επιτρέπει την παρακολούθηση των ρομπότ και των εγκαταστάσεων σε πραγματικό χρόνο σε ένα τρισδιάστατο εικονικό χώρο. Σε συνδυασμό με την τεχνολογία προσομοίωσης στη γραμμή παραγωγής, η πλατφόρμα εγγυάται τον ασφαλή έλεγχο προβλέποντας πιθανά ελαττώματα ή συγκρούσεις μεταξύ ρομπότ και εξοπλισμού. Η επερχόμενη έκθεση στο Ανόβερο θα προσφέρει την ευκαιρία τόσο για την παρακολούθηση όσο και για τον έλεγχο ενός πραγματικού εργοστασίου σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας την ολοκληρωμένη πλατφόρμα Factova για τον έλεγχο του εξοπλισμού.

LG Hannover Messe

Επιπλέον, η LG Electronics θα παρουσιάσει μια σειρά προϊόντων αισθητήρων για να βοηθήσει τους εργαζόμενους και να δημιουργήσει πιο ασφαλή περιβάλλοντα εργασίας. Για παράδειγμα, ο αισθητήρας αερίου tVOC (total Volatile Organic Compound) βοηθά στην αποφυγή διαρροών αερίου, προειδοποιώντας το κεντρικό σύστημα ελέγχου για επιβλαβές αέριο. Ο 3D αισθητήρας ToF (Time of Flight) της LG, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στις αυτοδιαχειριζόμενες μονάδες AGV, εντοπίζει με ακρίβεια τα εμπόδια, ενισχύοντας έτσι την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της κίνησης των ρομπότ. Επιπλέον, ο αυτόματος ηλεκτρικός αισθητήρας IoT ανιχνεύει τις τρέχουσες διαρροές ή την ηλεκτρική εκκένωση σε πραγματικό χρόνο.

«Η σκηνή του Hannover Messe είναι η κατάλληλη για να δείξουμε την ηγετική θέση της LG στον τομέα της βιομηχανικής τεχνολογίας, παρουσιάζοντας πρωτοποριακές έξυπνες κατασκευαστικές λύσεις μας», δήλωσε ο Kim Byung-yeol, Αντιπρόεδρος του τμήματος κατασκευής της LG. «Η LG ξεπερνά τα όρια των έξυπνων λύσεων για τις κατασκευές, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες προηγμένες δυνατότητές της».

Στο πλαίσιο του φετινού θέματος της ‘Ολοκληρωμένης Βιομηχανίας – Βιομηχανικής Νοημοσύνης’, οι διεθνείς πρωτοπόροι σε πολλές βιομηχανίες θα συναντηθούν για να παρουσιάσουν τις βιομηχανικές τεχνολογίες που θα αλλάξουν τον κλάδο αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και τη μηχανική μάθηση του σήμερα και του αύριο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.