XBLOG logo @2x

Lenovo: Νέα Yoga Convertibles και Flex Dual Mode συσκευές [IFA 2013]

Η Lenovo ανακοίνωσε στην έκθεση IFA 2013 στο Βερολίνο, μία ευρεία επέκταση του portfolio των multimode συσκευών της.

Η νέα σειρά περιλαμβάνει δύο νέα Yoga convertibles: το Yoga 2 Pro, διάδοχο του original 360° “flip and fold” 13,3 ιντσών Yoga, και το νέο ThinkPad Yoga, που δημιουργήθηκε για να απογειώσει τους επαγγελματίες χρήστες με τον multimode σχεδιασμό του και τα business-heavy χαρακτηριστικά του.

Επιπλέον, η Lenovo φέρνει το multimode computing και στα mainstream laptops και desktops της με τα νέο dual mode Lenovo Flex 14’ και 15’ laptops και το Flex 20 all-in-one desktop. Οι νέες αυτές συσκευές προσφέρουν στους καταναλωτές όλη την παραγωγικότητα του PC συν μία επιπλέον λειτουργία, δίνοντάς τους κατ ‘ ουσίαν δύο ισχυρές συσκευές σε μία με προσιτή τιμή.

Yoga 2 Pro: Τέλειο σε κάθε του λειτουργία

Οι χρήστες θα παρατηρήσουν αμέσως την εντυπωσιακή τεράστια οθόνη 13,3’ του Yoga 2 Pro: Η QHD+ super high resolution 10-finger touch οθόνη αφής, δείχνει τις εικόνες με ανάλυση 3200×1800 στο 16:9, πράγμα που σημαίνει τέσσερις φορές η οπτική HD σαφήνεια της οθόνης του αρχικού Yoga HD+ (1600 x 900) και της δίνει τον τίτλο της highest screen resolution οθόνης της αγοράς. Η 350-nit οθόνη διαθέτει ευρεία γωνία θέασης ΙPS 178° για υπέροχη θέα από σχεδόν οποιαδήποτε γραμμή και γωνία όρασης.

Εντυπωσιακά λεπτότερο και ελαφρύτερο από πριν με 15,5 mm πάχος και βάρος 1,39 κιλά, το εκπληκτικά φορητό Yoga 2 Pro επιτρέπει στους χρήστες να απολαύσουν εξίσου τον υπολογιστή τους σε κάθε μία από τις τέσσερις λειτουργίες του: laptop, tablet, stand και tent. Επιπλέον, το Yoga 2 Pro διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες που συμπεριλαμβάνουν: έως 4ης γενιάς Intel επεξεργαστές ULT Core i7, Windows 8.1, έως 512GB SSD, Intel WiDi για την ασύρματη ροή περιεχομένου στην τηλεόραση, Dolby Home Theatre v4 και έως εννέα ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Διαθέτει επίσης νέο πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό και διατίθεται στα signature χρώματά του, Grey και Clementine Πορτοκαλί. Το πρόσφατα παρουσιασμένο Yoga 11S θα διαθέτει επίσης την επιλογή για μέχρι 4ης γενιάς Intel Core i7 επεξεργαστή.

Το full-function laptop και tablet, Yoga 2 Pro εισάγει νέα έξυπνα χαρακτηριστικά όπως τα “Yoga Picks,” ένα βοηθητικό εργαλείο που προτείνει στους χρήστες κατάλληλες εφαρμογές με βάση την λειτουργία της συσκευής, τις προσαρμοσμένες εφαρμογές και τον φωνητικό έλεγχο.

Για παράδειγμα, στο tablet mode, το Yoga Picks προτείνει apps όπως το Birizzle, ένα διάσημο παιχνίδι αφής, και το Zinio, ένα e-reader. Στο tent mode, προσφέρει την εφαρμογή ζωγραφικής Fresh Paint και την εφαρμογή music streaming Rara. Επίσης, το Yoga 2 Pro διαθέτει ενσωματωμένες εφαρμογές ειδικές για κάθε μία από τις τέσσερις λειτουργίες. Στο laptop mode, το Phone Companion επιτρέπει στους χρήστες να αντιγράφουν περιεχόμενο από αρχεία ή ιστοσελίδες και να στέλνουν την πληροφορία σαν text message στο κινητό τους. Το Yoga Photo Touch επιτρέπει στους χρήστες του tablet mode να επεξεργαστούν ή να ρετουσάρουν τις φωτογραφίες τους χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους στην 10-point multi-touch οθόνη. Φτιαγμένο ειδικά για το stand mode, το Yoga Camera Man επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν φωτογραφίες με εφέ όπως lomo, 4-in-1, macro και GIF ενώ το Yoga Chef στο tent mode διαθέτει από εφαρμογές ελέγχου κίνησης και φωνής μέχρι προηγμένες εφαρμογές συνταγών.

ThinkPad Yoga: Μαύρα χαρακτηριστικά και business-ready λειτουργίες

Δανειζόμενο τον “flip and fold” χαρακτηριστικό σχεδιασμό του Yoga, και τις 4 λειτουργίες του, το ThinkPad Yoga δημιουργεί το δικό του χώρο για τους πελάτες των επιχειρήσεων με την απόδοσή του, τα μοναδικά χαρακτηριστικά ασφάλειας και παραγωγικότητας, καθώς και τις επιλογές προσαρμογής. Το 12,5’’ από κράμα μαγνησίου ThinkPad Yoga προσφέρει μια εκπληκτική και έντονη multimedia εμπειρία ξεκινώντας με τις επιλογές της Corning Gorilla Glass HD IPS ή FHD IPS οθόνης με Windows 8.1. Για μια ευέλικτη εμπειρία αφής, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία 10-finger touch ή το μεγάλου μεγέθους γυάλινο trackpad ειδικά σχεδιασμένο για χειρονομίες.

Σχεδιασμένο για μέγιστη άνεση σε όλα τα modes, το ThinkPad Yoga διαθέτει ένα μοναδικό “lift and lock” σύστημα σχεδιασμένο για το tablet mode που σηκώνει και κλειδώνει αυτόματα τα κουμπιά του πληκτρολογίου για καλύτερη αίσθηση. Επιπλέον, το ThinkPad Yoga διαθέτει το διάσημο ThinkPad πληκτρολόγιο με το προαιρετικό φωτιζόμενο μοντέλο και τα μοντέλα με λειτουργία Near Field Communications (NFC) για να μοιράζεστε εύκολα τα δεδομένα μεταξύ των συσκευών.

Το ThinkPad Yoga διαθέτει τις βασικές τεχνολογίες που χρειάζονται οι επαγγελματίες χρήστες: δυνατότητα επιλογής επεξεργαστή 4ης γενιάς Core i7, μέχρι και 1 TB χώρο αποθήκευσης, ο οποίος ισοδυναμεί με 500 ταινίες DVD, και μπαταρία που έχει διάρκεια ζωής, μέχρι και μία μέρα. Το ThinkPad Yoga ανταποκρίνεται επίσης στο voice input, ώστε οι χρήστες να μπορούν να κάνουν chat σε προγράμματα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, να παίζουν τη μουσική τους, αλλά και να αναζητούν ό,τι θέλουν στο διαδίκτυο, χωρίς να κουνήσουν το δάχτυλο τους! Και για ένα διευρυμένο χώρο εργασίας, το One Link dock της Lenovo, που διατίθεται ξεχωριστά, παρέχει θύρες USB, μία mini-HDMI σύνδεση, Gigabit Ethernet και πολλά άλλα.

Flex 14 και 15: Για τα διαφορετικά Modes της ζωής

Τα dual-mode Flex 14,1’ και 15,6’, είναι κάτι περισσότερο από λεπτά και ελαφριά laptops, καθώς μπορούν να γυρίσουν μέχρι και 300° για το stand mode, ανοίγοντας νέους δρόμους στην αλληλεπίδραση με τον υπολογιστή και φέρνοντας τη συσκευή πλησιέστερα στο χρήστη για πιο φυσική και άνετη εμπειρία αφής. Οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν το προσαρμοσμένο πρόγραμμα της Lenovo YouCam, και να βγάλουν φωτογραφία με την κάμερα και να τη στείλουν αμέσως σε ένα φίλο χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Flex’s voice1. Μπορούν ακόμη να απολαύσουν ήχο κινηματογραφικής ποιότητας με την τελευταία έκδοση του NetFlix movie με Flex’s Dolby Advanced Audio v2 χωρίς πληκτρολόγιο, ακόμα και εν κινήσει, ή και να παρακολουθήσουν περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας σε μια άλλη οθόνη μέσω της Flex HDMI-out σύνδεσης.

Το Flex πέρα από την πρόσθετη αξία του dual mode του και της flip λειτουργικότητάς του, τράβα την προσοχή και με το μοντέρνο soft-touch μαύρο περίβλημα του στα κλασσικά χρώματα ασημί ή Clementine Orange. Εξίσου εντυπωσιακό, το εσωτερικό περιλαμβάνει μια καθαρή σχεδίαση πληκτρολογίου με προαιρετική backlighting2 και HD 1366×768 ή προαιρετικά Full HD 1920×1080 οθόνη για μοναδική θέαση και εντυπωσιακά ζωντανές εικόνες, ενώ το 10-point multitouch, του Flex κάνει τη χρήση των Windows 8 παιχνίδι. Με μπαταρία που αντέχει μέχρι και 9 ώρες1, τα Flex 14 και 15 είναι εντυπωσιακά φορητά και παραγωγικά ενώ διαθέτουν έως και 4ης γενιάς Intel Core i7 επεξεργαστές ULT, Nvidia διακριτά GT 740 γραφικά3, έως 1 TB αποθηκευτικού χώρου και το προαιρετικό SSD ή NAND flash για τα Ultrabook μοντέλα.

Το Flex 20 μεταμορφώνει το AIO σε Multi-Person Play Machine

Lenovo Flex 20

Με ελκυστικό, 20,5 χιλιοστά λεπτό, περίβλημα από αλουμίνιο, το συμπαγές Flex 20 χωράει άνετα σε κάθε σπίτι ή γραφείο ακόμα ενώ ξεπερνά τις προσδοκίες για ένα καθημερινό AIO με την μεγάλη 19,5-ιντσών HD οθόνη χωρίς πλαίσιο (1600×900) IPS με 90° κλίση, 500 GB HD ή SSHD αποθήκευσης και προαιρετικούς Intel Core i7 επεξεργαστές. Το Flex 20 ξαφνιάζει με την μοναδική του ικανότητα να περνά από το stand στο table mode. Όταν βρίσκεται στο οριζόντιο table mode, το Aura interface, καινοτομία που πρωτοεμφανίστηκε στο Lenovo Horizon Table PC χαρίζει μία πρωτόγνωρη multi-game, multi-player εμπειρία. Σε αυτή τη λειτουργία, οι χρήστες μπορούν να προκαλέσουν ο ένας τον άλλο με διάφορα παιχνίδια, όπως το προεγκατεστημένο Ubisoft’s Raiding Company, που είναι διαθέσιμα για αγορά από το Lenovo App Store που τροφοδοτείται από την Intel App Up, αλλά και με ολοκαίνουρια παιχνίδια, ειδικά σχεδιασμένα για τη Lenovo, όπως το Omnitapps Media Puzzle Pack για την κατασκευή βίντεο πάζλ, το Omnitapps Educational Suite με μια σειρά από εκπαιδευτικά παιχνίδια και παιχνίδια μνήμης, αλλά και άλλα παιχνίδια της Lenovo όπως τα Fishing Joy, Air Hockey και Roulette.

Το dual mode Flex 20 απογειώνει την διασκέδαση με τα ειδικά σχεδιασμένα του αξεσουάρ (που πωλούνται χωριστά), όπως joysticks, strikers και e-dice, που επιτρέπουν σε έως και 4 παίκτες να αλληλεπιδρούν απευθείας με τα ψηφιακά παιχνίδια ή να χρησιμοποιήσουν την 10-point multitouch οθόνη αφού το Aura interface λειτουργεί ως εξαιρετικό συνεργατικό εργαλείο για multi-media περιεχόμενο, ενισχυμένο με ήχο Dolby Home Theatre v4. Σε αντίθεση με τα περισσότερα AIO’s, το Flex 20 σχεδιάστηκε «για να κινείται», για αυτό και διαθέτει ενσωματωμένο WiFi για εύκολη μετακίνηση μέσα στο σπίτι ή το γραφείο, ενώ οι χρήστες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και εκτός του χώρου τους αφού αντέχει έως και τρεις ώρες χωρίς φόρτιση.

Η υπηρεσία Lenovo Services προσφέρει μια σειρά από ολοκληρωμένες λύσεις για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, που συμπεριλαμβάνει επεκτάσεις εγγύησης, αναβαθμίσεις, προστασία από τυχαία ζημιά, τις υπηρεσίες keep your drive, και priority tech support και μια σειρά από εργοστασιακές και αυτοματοποιημένες υπηρεσίες ανάπτυξης.

Τα προϊόντα αναμένονται στην Ελλάδα στο τέλος του 2013.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.