XBLOG logo @2x

Αποφύγετε κινητό και ίντερνετ τις βραδινές ώρες για καλύτερο ύπνο

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, όσοι υποφέρουν από αϋπνίες θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών τις βραδινές ώρες…

Συγκεκριμένα, ο βασικός λόγος για τον οποίο χιλιάδες άνθρωποι δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ είναι η εκτεταμένη χρήση υπολογιστών και κινητών που πολλές φορές δεν αποχωρίζονται ούτε στο κρεβάτι τους!

Είναι χαρακτηριστικό το ότι μόλις το 11% όσων πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσε ότι κοιμάται καλά, με το 24% να δηλώνει ότι μπαίνει στα κοινωνικά δίκτυα και στο email του από συνήθεια στο κρεβάτι λίγο πριν κοιμηθεί, ενώ το 21% σερφάρει στα κοινωνικά δίκτυα στο κρεβάτι από φόβο μη χάσει κάτι!

Η συνήθεια αυτή προκαλεί προβλήματα ύπνου μακροπρόθεσμα, επειδή το φως που εκπέμπουν οι οθόνες επιδρά στον οργανισμό με τον τρόπο που επιδρά το φως της μέρας. Έτσι, μειώνεται η παραγωγή μελατονίνης, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή ποιότητα του ύπνου.

«Όσο βελτιώνεται η τεχνολογία που μας κρατά συνδεδεμένους, τόσο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα μάχη: τον “φόβο” να απενεργοποιήσουμε τις συσκευές», είπε ο δρ Chris Idzikowski, διευθυντής του Κέντρου Ύπνου του Εδιμβούργου. «Ποτέ στην ιστορία του ο άνθρωπος δεν δεχόταν τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών, γι΄αυτό και τα προβλήματα ύπνου από τα οποία υποφέρει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι μεγαλύτερα από ποτέ».

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάρετε στο κρεβάτι το κινητό, το λάπτοπ ή το tablet λίγο πριν κοιμηθείτε, σκεφτείτε το ξανά και… αφήστε το στην άκρη. Μία, δύο, τρεις φορές, μετά θα συνηθίσετε να μην κάνετε χρήση τέτοιων συσκευών προτού κοιμηθείτε με αποτέλεσμα να κοιμάστε καλύτερα! 🙂

[naftemporiki]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.