XBLOG logo @2x

Lenovo Yoga Book: Το καινοτόμο tablet που εντυπωσιάζει τους πάντες

Φωτογραφία από το theverge.com

Η λέξη «καινοτομία» χρησιμοποιείται πλέον από τις εταιρίες ακόμα και για να προωθήσουν ένα φθηνό Android που καταλαβαίνει ελληνικά, επομένως έχει χάσει την αξία της, όμως τώρα η Lenovo πραγματικά καινοτόμησε. Η εταιρία ανακοίνωσε στην έκθεση IFA 2016 στο Βερολίνο τη νέα συσκευή Lenovo Yoga Book η οποία μπορεί να θεωρηθεί και tablet και laptop.

Το Lenovo Yoga Book αποτελείται από την οθόνη του και από μία ακόμα επιφάνεια η οποία σε κανονικές συνθήκες εμφανίζει το πληκτρολόγιο και το trackpad σαν να είναι laptop. Όμως μόλις ο χρήστης ανοίξει το σημειωματάριο, το πληκτρολόγιο χάνεται και μπορεί να γράψει επάνω του σημειώσεις ή να ζωγραφίσει. Οι μηχανικοί της Lenovo χρειάστηκαν πάνω από ένα χρόνο (18 μήνες) για να ολοκληρώσουν αυτή την επιφάνεια.

Το Yoga Book συνοδεύεται από τη γραφίδα Real Pen η οποία διαθέτει 2.048 επίπεδα πίεσης. Η γραφίδα δεν χρειάζεται φόρτιση, όπως π.χ. το Apple Pencil, όμως δέχεται ειδικά δοχεία μελάνης για να μπορεί να γράψει σε κανονικό χαρτί. Γράφοντας σε χαρτί πάνω από την επιφάνεια έχετε δύο αντίγραφα του εγγράφου ή της ζωγραφίας (ένα στο χαρτί και ένα στη συσκευή).

Lenovo Yoga Book paper

Περνώντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Yoga Book είναι δυνατό για tablet. Διαθέτει 10.1-ιντσών full HD οθόνη (ανάλυσης 1920 x 1080 pixels), επεξεργαστή Intel Atom x5 (Cherry Trail), 4 GB μνήμη RAM, 64 GB χωρητικότητα, 8-megapixels κάμερα, 5-megapixels εμπρόσθια κάμερα, ηχεία με τεχνολογία ήχου Dolby Atmos και μπαταρία χωρητικότητας 8,500 mAh που προσφέρει αυτονομία 15 ωρών. Το μεταλλικό του σώμα έχει πάχος μόλις 9.6 χιλιοστά όταν είναι κλειστό και ζυγίζει 690 γραμμάρια.

Lenovo Yoga Book

Θα κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβριο σε δύο εκδόσεις, μία με λειτουργικό σύστημα Android 6.0 Marshmallow με κόστος €499 και μία με Windows 10 με €599. Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται και η γραφίδα.

Για όσους δεν θέλουν ένα tablet-σημειωματάριο η Lenovo ανακοίνωσε και το tablet Lenovo Yoga 3 Tab Plus το οποίο κοστίζει τα μισά, όμως έχει 2K οθόνη.


Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.