XBLOG logo @2x

Lenovo Moto Z Droid: Η εντυπωσιακή ναυαρχίδα με αρθρωτό design

Η Lenovo ανακοίνωσε στο συνέδριο Tech World που διοργανώνει η ίδια τη νέα της ναυαρχίδα Moto Z Droid στην οικογένεια Moto. Η σειρά Moto Z των Κινέζων διαθέτει ναυαρχίδες με αρθρωτό design, και ουσιαστικά είναι απάντηση στο Project Ara της Google και στο LG G5. Η διαφορά στα Moto Z είναι ότι δεν αφαιρείται κάποιο κομμάτι του κινητού για να ενσωματωθεί ένα άλλο, αντιθέτως η έξτρα συσκευή, με όνομα Moto Mod, κουμπώνει στο πίσω μέρος του κινητού.

Τα πρώτα Moto Mods που ανακοίνωσε η Lenovo είναι τα JBL SoundBoost Speaker, Moto Insta-Share Projector και Power Packs. Συγκεκριμένα:

  • Το JBL SoundBoost Speaker διαθέτει στήριγμα για το κινητό, προσφέρει αρκετά βελτιωμένο ήχο και διαθέτει έξτρα μπαταρία για επιπλέον αυτονομία έως και 10 ώρες.
  • Το Moto Insta-Share Projector είναι ένας pico βιντεοπροβολέας με δικό του στήριγμα και ενσωματωμένη μπαταρία για προβολή εικόνας έως και 70 ίντσες.
  • Τα Power Packs είναι εξωτερικές μπαταρίες που προσφέρουν επιπλέον αυτονομία έως και 22 ώρες.

Περισσότερα Moto Mods αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες και λογικά θα υποστηρίζονται “mods” τρίτων κατασκευαστών.

Lenovo Moto Z Droid
Lenovo Moto Z Droid

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Lenovo Moto Z Droid είναι ένα πραγματικό θηρίο. Εξοπλίζεται με 5,5-ιντσών AMOLED οθόνη ανάλυσης 2560 x 1440 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 820 64-bit χρονισμένο στα 2.2 GHz, Adreno 530 μονάδα γραφικών, 4 GB μνήμη RAM, 32 GB επεκτάσιμη χωρητικότητα, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, 4G LTE και 2,600 mAh μπαταρία με Turbo Charging για ταχύτατη φόρτιση μέσω USB Type-C – με φόρτιση 15 λεπτών έχει αυτονομία 8 ωρών. Η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 13-megapixels, διάφραγμα f/1.8, PDAF και οπτική σταθεροποίηση εικόνας, ενώ η εμπρόσθια έχει ανάλυση 5-megapixels με διάφραγμα f/2.2.

Το Moto Z Droid έχει διαστάσεις 153.3 x 75.3 x 5.19 χιλιοστά, βάρος 136 γραμμάρια και σώμα ανθεκτικό στο νερό. Το λειτουργικό του σύστημα είναι το Android 6.0 Marshmallow.

Lenovo Moto Z Force Droid Edition
Lenovo Moto Z Force Droid Edition

Η Lenovo ανακοίνωσε επίσης το Lenovo Moto Z Force Droid Edition. Αν και το όνομα θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι διαθέτει τεχνολογία τύπου “Force Touch” στην οθόνη, στην πραγματικότητα είναι η ανθεκτικότερη έκδοση του Moto Z. Είναι πανομοιότυπα, με διαφορές στην κάμερα (21MP f/1.8 με O.I.S., PDAF), στην μπαταρία (3500mAh, 15 ώρες αυτονομία με 15λεπτη φόρτιση) και στις διαστάσεις (155.9 x 75.8 x 6.99mm). Η οθόνη του διαθέτει επίσης άθραυστο γυαλί.

Τα Moto Z Droid και Moto Z Force Droid θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα από τη Verizon στις ΗΠΑ και αργότερα θα λανσαριστούν σε περισσότερες αγορές. Το ίδιο ισχύει και για τα Moto Mods. Παρεμπιπτόντως, η εταιρία απάντησε στις φήμες και διέψευσε ότι θα καταργηθεί η σειρά Moto X. Η Z δεν θα αντικαταστήσει την X.

Στην ίδια εκδήλωση, η Lenovo ανακοίνωσε ακόμη τα προσιτά phablets PHAB 2 και το πρώτο κινητό με τη τεχνολογία Tango της Google.



Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.