XBLOG logo @2x

Lenovo Phab 2 Pro: Ανακοινώθηκε το πρώτο smartphone με Google Tango

Η Lenovo ανακοίνωσε επίσημα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Tech World που διοργανώνει η ίδια, το Lenovo Phab 2 Pro, το πιο καινοτόμο κινητό που θα βγάλει στην αγορά μέχρι τώρα. Είναι καινοτόμο επειδή ενσωματώνει την τεχνολογία Tango που ανέπτυξε η Google και χάρη σε αυτή και τους αισθητήρες που ενσωματώνει μπορεί να χαρτογραφεί το χώρο και να προσφέρει διάφορα εφέ για να “παίζει” ο χρήστης.

Η Lenovo συνεργάστηκε στενά με την Google για να δημιουργήσει αυτό το κινητό. Οι δύο εταιρίες-κολοσσοί χρειάστηκαν μήνες για την ανάπτυξή του και συνεργάστηκαν με προγραμματιστές, ερευνητές αλλά και άλλες εταιρείες για τη δημιουργία εφαρμογών που εκμεταλλεύονται αυτή τη λειτουργία. Το Phab 2 Pro διαθέτει κάμερα και έναν έξτρα αισθητήρα στο πίσω μέρος για να δημιουργούν ένα “μάτι” το οποίο επιτρέπει στο κινητό να βλέπει την τοποθεσία της συσκευής σε 3D με αντίληψη βάθους, ενώ οι επιπρόσθετοι αισθητήρες παρακολουθούν τον περιβάλλοντα χώρο 250,000 φορές το δευτερόλεπτο.

Lenovo Phab 2 Pro

Οι δύο εταιρίες παρουσίασαν ότι το Lenovo Phab 2 Pro χάρη στο Tango μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες χρήσεις, όπως για παράδειγμα για επιδείξεις επαυξημένης πραγματικότητας σε μουσεία ή για την επίδειξη πώς θα φαίνονται έπιπλα και συσκευές στο χώρο των πελατών ενός καταστήματος. Αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο 25 εφαρμογές συμβατές με το Tango, όμως αναμένεται να γίνουν 100 μέχρι το τέλος του έτους, και αργότερα θα αυξηθούν και άλλο όσο οι προγραμματιστές αποκτούν Tango smartphones.

Lenovo Phab 2 Pro sensors

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Lenovo Phab 2 Pro ενσωματώνει 6,4-ιντσών IPS οθόνη ανάλυσης 2560×1440 pixels, οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 652, 4 GB μνήμη RAM, 64 GB επεκτάσιμη χωρητικότητα, τρεις αισθητήρες καμερών στο πίσω μέρος (έναν 16-megapixels για φωτογραφίες, έναν βάθους και έναν για ανίχνευση κίνησης με υπέρυθρες και φακό fish-eye), 8-megapixels εμπρόσθια κάμερα, τεχνολογία ήχου Dolby Atmos και 4,050 mAh μπαταρία. Το λειτουργικό του σύστημα είναι το Android 6.0 Marshmallow.

Το Lenovo Phab 2 Pro θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το φθινόπωρο με κόστος $499. Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα έρθει και από τα μέρη μας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.