XBLOG logo @2x

Lenovo Mirage Solo: Αποκαλύφθηκε το πρώτο αυτόνομο VR headset με Google Daydream

Η Lenovo παρουσίασε στην έκθεση τεχνολογίας CES 2018 στο Λας Βέγκας το πρώτο κράνος εικονικής πραγματικότητας που βασίζεται στη πλατφόρμα Daydream της Google. Το κράνος ονομάζεται Lenovo Mirage Solo και θα κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 με τιμή $499.99.

Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του, το Mirage Solo εξοπλίζεται με 5,5-ιντσών LCD οθόνη ανάλυσης QHD (2560 x 1440) και ρυθμό ανανέωσης 75Hz, Qualcomm Snapdragon 835 chipset με οκταπύρηνο επεξεργαστή 64-bit, Adreno 540 μονάδα γραφικών, 4 GB μνήμη RAM και 64 GB επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο. Όλα αυτά ζυγίζουν 640 γραμμάρια.

Μαζί με το Mirage Solo η Lenovo παρουσίασε και μια κάμερα για δημιουργούς εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας ή για όσους θέλουν να τραβάνε τις αγαπημένες τους στιγμές με μια VR κάμερα… Η κάμερα ονομάζεται Lenovo Mirage Camera και μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο 180º.

Για τις λήψεις, η Mirage Camera εξοπλίζεται με δύο αισθητήρες 13MP με fisheye φακούς (για δημιουργία 3D στερεοσκοπικού εφέ πραγματοποιώντας δύο ταυτόχρονες λήψεις υπό διαφορετική γωνία). Επιπλέον διαθέτει Qualcomm Snapdragon 626 chipset με οκταπύρηνο επεξεργαστή 64-bit, 2 GB RAM, 16 GB επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο και WiFi για ανέβασμα των λήψεων σε Google Photos και YouTube χωρίς να χρειάζεται smartphone – μάλιστα θα κυκλοφορήσει και LTE έκδοση για αυτή τη δουλειά.

Τέλος, η Mirage Camera υποστηρίζει το νέο format VR180 της Google που διευκολύνει τους δημιουργούς. Θα κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 με τιμή $299.99.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.