XBLOG logo @2x

Chuwi GBOX: Ένα mini PC που το σχεδιάζετε όπως ακριβώς το θέλετε εσείς

Η Chuwi παρουσίασε στην έκθεση CES 2018 στο Λας Βέγκας ένα νέο mini PC που ονομάζει Chuwi GBOX, και σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό του, το GBOX παρέχει στον χρήστη τη δυνατότητα να το σχεδιάσει όπως ακριβώς το θέλει.

Ξεκινώντας με το σώμα του, ο χρήστης μπορεί να διαλέξει ένα από τα τρία σχέδια που είναι διαθέσιμα – κάθε σχέδιο είναι κατασκευασμένο από ένα διαφορετικό υλικό (πλαστικό, μέταλλο ή ανθρακονήματα). Έπειτα διαλέγει πόση RAM χρειάζεται (2-4-8 GB), πόσο μεγάλο αποθηκευτικό χώρο θέλει (32-64-128 GB), αν χρειάζεται επιπλέον υποδοχή για δίσκο, ποιες θύρες θέλει να έχει (HDMI, VGA, Ethernet και USB), και τέλος, διαλέγει αν θέλει Windows μόνο ή Windows και Ubuntu για λειτουργικό σύστημα.

Το Chuwi GBOX χρησιμοποιεί τον νέο επεξεργαστή Gemini Lake N4100 της Intel που βγήκε στην αγορά προς το τέλος του 2017. Είναι επεξεργαστής των €100 και σύμφωνα με τη Chuwi, τον επελέξαν επειδή «προσφέρει πάνω από 50% ενισχυμένη απόδοση, DDR4 υποστήριξη για ταχύτερη μεταφορά δεδομένων, 4Κ UHD HEVC 10-bit υποστήριξη, πάνω από 2.1 φορές καλύτερη εμπειρία web browsing, πάνω από 3.2 φορές καλύτερα γραφικά σε entry-level τιμή, απίστευτες ταχύτητες download, VR9 αποκρυπτογράφηση hardware και πάνω από 10 ώρες διάρκεια μπαταρίας σε σχέση με της τελευταίας γενιάς chipset.»


Το Chuwi GBOX δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά η Κινέζικη κατασκευάστρια τρέχει σε αυτή τη σελίδα έναν διαγωνισμό και μπορείτε να πάρετε μέρος (κάνοντας ουσιαστικά εγγραφή στο newsletter τους). Καλή σας τύχη!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.