XBLOG logo @2x

Lenovo Explorer: Ένα προσιτό VR κράνος για το Mixed Reality των Windows

Η Microsoft έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια της πλατφόρμας Windows Mixed φέτος στην IFA, και η Lenovo παρουσίασε ένα από τα πρώτα κράνη που το υποστηρίζουν: το Lenovo Explorer. Λέμε «ένα από τα πρώτα» επειδή και η Dell παρουσίασε το δικό της που έχει τις ίδιες προδιαγραφές και τιμές.

Το Lenovo Explorer συνδέεται απλά με ένα οποιοδήποτε –συμβατό– Windows PC, και χωρίς τη χρήση κάποιου εξωτερικού setup, επιτρέπει στον χρήστη να παίξει παιχνίδια και να χρησιμοποιήσει εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας. Το κράνος μπορεί να ανιχνεύει όχι μόνο τη κίνηση του χρήστη, αλλά και τα χειριστήρια που χρησιμοποιηθεί. Είναι συμβατό ακόμη και με το χειριστήριο του Xbox One, και έτσι ο χρήστης μπορεί να παίξει παιχνίδια με αυτό, όπως στο Oculus Rift. Για τους “εργασιομανείς” υπάρχει και υποστήριξη για το… Microsoft Office.

Το κράνος της Lenovo θα υποστηρίζει τη ψηφιακή βοηθό Cortana της Microsoft για τις επιπλέον λειτουργίες του, και διαθέτει δύο οθόνες ανάλυσης 1440 x 1440 pixels, μία για κάθε μάτι. Για να το αποκτήσετε θα πρέπει να δώσετε ή $349 μόνο για το κράνος ή $449 για το κράνος και τα χειριστήρια κίνησης (που αποτελούν ένα βασικό κομμάτι για να απολαύσετε το VR). Θα βγει στην αγορά τον Οκτώβριο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.