XBLOG logo @2x

Lenovo: 20 χρόνια ThinkPad, 20 χρόνια καινοτομία

Τα 20ά γενέθλια του ThinkPad γιορτάζει φέτος η Lenovo.

Τα ThinkPad που χαρακτηρίζονται από το boxy black design τους, που είναι εμπνευσμένο από το παραδοσιακό γιαπωνέζικο Bento lunchbox, δημιουργήθηκαν αρχικά από την ΙΒΜ. Η Lenovo εμφανίστηκε αργότερα, όταν αγόρασε το personal computer business της IBM και το ThinkPad brand το 2005.

Οι θρυλικοί προσωπικοί υπολογιστές Lenovo ThinkPad υποστηρίζουν τη λειτουργία χιλιάδων εταιρειών ανά τον κόσμο.

Αναγνωρισμένοι για την καινοτομία τους, αποτελούν πρότυπο στον κλάδο των προσωπικών υπολογιστών και οι χρήστες τους εμπιστεύονται για τα υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά τους, τη λειτουργικότητα, τον σχεδιασμό τους που εξελίσσεται με συνέπεια, την αξιοπιστία και την αντοχή για την οποία είναι γνωστοί.

Το θρυλικό ThinkPad είναι φτιαγμένο για να αντέχει σε κάθε πρόκληση:

  • Ανθεκτικό σε υγρό
  • Αντέχει σε κραδασμούς, πτώσεις και συγκρούσεις
  • Έχει περάσει μέχρι 8 test στρατιωτικών προδιαγραφών που περιλαμβάνουν ζέστη, κρύο, σκόνη, θερμικό σοκ, μηχανικό σοκ, υγρασία και υψόμετρο
  • Διαθέτει ανώτερα χαρακτηριστικά ασφάλειας όπως ανάγνωση δακτυλικού αποτυπώματος, κρυπτογράφηση σκληρού δίσκου και Lenovo Hardware Password Manager

Το σήμα κατατεθέν των ThinkPad δεν είναι άλλο από το φωτεινό κόκκινο TrackPoint, ένα είδος pointing stick ενσωματωμένο στο πληκτρολόγιο που έδινε τη δυνατότητα στον φορητό υπολογιστή να χρησιμοποιηθεί χωρίς ποντίκι στα αεροπορικά τραπεζάκια. Τα πρώτα ThinkPad σημείωσαν τεράστια επιτυχία, και σύντομα συγκέντρωσαν περισσότερα από 300 βραβεία για το σχεδιασμό και την ποιότητά τους.

Τα παλαιότερα μοντέλα του ThinkPad θεωρούνται πλέον θρυλικά και αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού τόσο από τους λάτρεις της τεχνολογίας και τους συλλέκτες, όσο και από τους δυναμικούς χρήστες, λόγω του ανθεκτικού σχεδιασμού τους, της υψηλής μεταπωλητικής αξίας τους και της αφθονίας των aftermarket ανταλλακτικών. Μάλιστα, το μοντέλο ThinkPad 701C, με το ψευδώνυμο πεταλούδα, αποτελεί μέρος της συλλογής του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης και έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία του James Bond, Golden Eye, στο Mission Impossible αλλά και στο Batman Forever.

Στις δύο δεκαετίες της ζωής του, το ThinkPad εισήγαγε πολλαπλές καινοτομίες, όπως η συσκευή ανίχνευσης TrackPoint, το ThinkLight, ένα φως που ενεργοποιείται από ένα πλήκτρο στο πληκτρολόγιο ώστε ο χρήστης να μπορεί να εργάζεται για να εργάζεσαι σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το backlit keyboard, το Active Protection System ένα σύστημα που προστατεύει την μονάδα σκληρού δίσκου από ζημιές όταν ο ειδικός αισθητήρας σοκ ανιχνεύσει πτώση ή κραδασμό, το Client Security Solution, που βελτιώνει την ασφάλεια χρησιμοποιώντας ένα ενσωματωμένο Trusted Platform Module (TPM) και διευκολύνει την ανάπτυξη σε εταιρικό περιβάλλον, τις εφαρμογές διαχείρισης του υπολογιστή ThinkVantage Technologies, αλλά και τρύπες αποστράγγισης που μειώνουν τη βλάβη στο πληκτρολόγιο και τα data σε περίπτωση τυχαίας διαρροής. Ακόμη, εμπνευσμένο από το σχεδιασμό των αυτοκινήτων, κάθε notebook της σειράς ThinkPad είναι εφοδιασμένο με ένα σύστημα «αερόσακου» που προστατεύει το σκληρό δίσκο, και ένα roll cage από κράμα μαγνησίου το οποίο προστατεύει από πιθανή βλάβη τα σημαντικότερα εσωτερικά εξαρτήματα.

Lenovo: 20 χρόνια ThinkPad, 20 χρόνια καινοτομία

Κάθε μοντέλο Lenovo ThinkPad είναι ουσιαστικά εξοπλισμένο με τη δική του ομάδα IT. Πίσω από το μπλε κουμπί ThinkVantage «κρύβεται» ένα ολόκληρο οπλοστάσιο με εργαλεία αυτοβοήθειας το οποίο ονομάζεται ThinkVantage Technologies και θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας και να επιλύσετε προβλήματα ακόμα και όταν βρίσκεστε μίλια μακριά από κάποιο τμήμα IT.

Κάτι που ίσως να μην ξέρατε για την πιο δυνατή συσκευή που δημιουργήθηκε πότε είναι πως το ThinkPad έχει χρησιμοποιηθεί πολλάκις στο διάστημα, και είναι ο μόνος φορητός υπολογιστής που έχει πιστοποιηθεί για χρήση στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το ThinkPad δε σταμάτησε να εξελίσσεται και παραμένει άξιο συνώνυμο της καινοτομίας, της δύναμης και της απόδοσης καθώς και η ναυαρχίδα των υπολογιστών της Lenovo. Φέτος που κλείνει 20 χρόνια ιστορίας, σας προκαλεί να του βάλετε δύσκολα. Πετάξτε το, χτυπήστε το, στείλτε το στο διάστημα, ρίξτε του νερό!

Lenovo: 20 χρόνια ThinkPad, 20 χρόνια καινοτομία

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.