XBLOG logo @2x

Kindle: Στην Ελλαδα το ηλεκτρονικό βιβλίο της Amazon

Στα μέσα Οκτωβρίου η συσκευή ανάγνωσης Kindle θα κυκλοφορήσει σε 100 ακόμα χώρες, ανάμεσά τους ευτυχώς και η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Amazon.com. To Κindle είναι το προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις στο αμερικανικό Amazon, περηφανεύεται η εταιρία, χωρίς όμως να μας διευκρινίζει πόσες συσκευές έχει πουλήσει από το λανσάρισμα του το 2007. H διεθνής έκδοση του Kindle θα είναι διαθέσιμη από τις 16 Οκτωβρίου στην τιμή των 279  δολαρίων (189€).

Διαθέτει ασπρόμαυρη οθόνη «ηλεκτρονικής μελάνης», μπορεί να αποθηκεύσει έως και 1.500 βιβλία, υποστηρίζει αρχεία PDF και προσφέρει λειτουργία απαγγελίας κειμένου.

Τα βιβλία, οι εφημερίδες και τα περιοδικά που μπορούν να διαβαστούν στο Kindle αγοράζονται και κατεβάζονται μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Πάντως το μεγαλύτερο Kindle DX θα συνεχίσει προς το παρόν να πωλείται μόνο στην αμερικανική αγορά, στην τιμή των 489 δολαρίων. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρία ερευνών Forrester Research, το Kindle έχει κερδίσει το 60% της αγοράς συσκευών ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων, ενώ το 35% αντιστοιχεί στο Sony Reader.

Όπως δήλωσε ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, για κάθε 100 χάρτινα βιβλία που πωλούνται στο ηλεκτρονικό κατάστημα αντιστοιχούν σήμερα 48 ψηφιακά αντίτυπα για το Kindle. Μόλις πριν από πέντε μήνες, το Amazon.com πουλούσε μόλις 35 αντίγραφα για το Kindle ανά 100 συμβατικά βιβλία.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Αμερικανών Εκδοτών, τα ηλεκτρονικά βιβλία αντιστοιχούν σήμερα μόνο στο 1,6% του συνόλου των πωλήσεων βιβλίων, ωστόσο οι προοπτικές της νέας τεχνολογίας είναι μεγάλες, δεδομένου ότι τα έσοδα από τις ψηφιακές πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2009 παρουσίασαν ετήσια αύξηση 149,3% και έφτασαν τα 63 εκατ. δολάρια.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.