XBLOG logo @2x

Jim Hamilton: Δείτε το βιογραφικό του CEO του GETITNOW.gr

Στο νέο online megastore GETITNOW.gr έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να “γνωρίσουμε” καλύτερα τον Jim Hamilton, ο οποίος ήρθε από τις ΗΠΑ για να αναλάβει τη θέση του CEO στην εταιρία.

O Jim Hamilton έχει μια μακρά καριέρα, 30 ετών, στο διεθνές λιανεμπόριο ως Executive Manager σε κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρίες. Είναι γνωστός ως ένας από τους «Πατέρες των Υπολογιστών Μαζικού Εμπορίου», αφού στο παρελθόν ίδρυσε και διεύθυνε τρεις από τους πέντε μεγαλύτερους computer retailers στις ΗΠΑ, παίζοντας σημαντικό ρόλο στο λανσάρισμα μεγάλων εταιριών (Apple, IBM, Compaq, Hewlett Packard, Western Digital, Intel) στην μαζική αγορά.

Σήμερα ο Jim Hamilton έχει τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου στην επενδυτική και συμβουλευτική εταιρία Identity Ventures LLC, είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην Digital Shooping ΑΕ που βρίσκεται πίσω από το GETITNOW.gr, ενώ έχει και τη θέση του Αντιπροέδρου στο ΔΣ της PowerMat ΕΠΕ.

Σημαντικοί σταθμοί στην καριέρα του

  • Πριν από την PowerMat και την Identity Ventures, o Jim Hamilton ήταν αποκλειστικός Αντιπρόεδρος Marketing και Πωλήσεων της εταιρίας RadioShack. Ο Hamilton ήταν υπεύθυνος για όλα τα θέματα των $3 δις δολαρίων αγορών της εταιρίας και των $300 εκατ. marketing budget, στρατηγικής επιλογής και μίξης προϊόντων, εταιρικών σχέσεων, πηγών σε όλον τον κόσμο και σχεδιασμού καταστημάτων. Ήταν επίσης Διευθυντής και Αντιπρόεδρος της Tandy Electronics Limited (Κίνα), Πρόεδρος της Tandy Holdings και Πρόεδρος ης Tandy International Corporation. Ανέλαβε την RadioShack το 2003, προκειμένου να ηγηθεί του εμπορικού πλάνου, με στόχο την επίτευξη του στόχου, για αύξηση του μεριδίου αγοράς.
  • Το 1997 ο Jim Hamilton και ο Jason Barzilay (συνιδρυτής της Packard Bell) ίδρυσαν την Argoquest, μια ιδιωτική αμερικάνικη επιχείρηση που είχε ως στόχο την εύρεση, τη χρηματοδότηση και τη διεύθυνση ενός δικτύου με περισσότερες από 40 εταιρίες Ισραηλινών συμφερόντων και τη διαχείριση εταιριών τεχνολογίας. Τον Ιανουάριο του 2001, ο Hamilton, ως Πρόεδρος της Argoquest, ήταν βασικός παράγοντας για τη συμφωνία $40 εκατ. δολαρίων, ως την πρώτη φάση χρηματοδότησης προς την εταιρία.  Οι κύριοι επενδυτές της πρώτης φάσης, είχαν ανάμεσα σε άλλες και τις: Broadcom Corporation, HSBC Holdings Plc, Shamrock Holdings of California Inc και την Roach Entreprises.
  • Πριν την Argoquest, o Hamilton ήταν Πρόεδρος της Boca Research, Inc, μίας επιχείρησης $150 εκατ. δολαρίων, με κύρια ασχολία την πώληση και αγορά υπολογιστών, περιφερειακών και προϊόντων δικτύου παγκοσμίως. Κάτω από τη διεύθυνση του Hamilton, η Boca Research γρήγορα κατέκτησε τη δεύτερη θέση μεριδίου αγοράς στις λιανικές πωλήσεις modem στις ΗΠΑ και επιτυχώς λάνσαρε αρκετά νέα προϊόντα και κατηγορίες παγκοσμίως.
  • Για όσο υπήρξε Αντιπρόεδρος και  Γενικός Διευθυντής της βραβευμένης αλυσίδας καταστημάτων υπολογιστών Computer City που ανήκε στην Tandy Corporation, η εταιρία αύξησε τα έσοδα της από τα $300 εκατ. σε περισσότερα από $2,2 δις, ενώ ο αριθμός των καταστημάτων αυξήθηκε από 37 σε περισσότερα από 130, σε διαφορετικές 5 χώρες. Την εποχή του Hamilton, η Computer City έλαβε πολλά βραβεία και αναδείχθηκε ο «2ος Retailer που έφτασε γρηγορότερα το $1 δις σε πωλήσεις».

Ο Hamilton επίσης πέρασε από θέσεις κλειδιά σε πωλήσεις και marketing των εταιριών Circuit City και Montgomery Ward.

Είναι ευρέως καταξιωμένος για την εμπειρία του στο να βοηθάει στο σχηματισμό υψηλής τεχνολογίας βιομηχανιών και έχει συμμετάσχει στα διοικητικά συμβούλια των μεγαλύτερων προμηθευτών υπολογιστών, συμπεριλαμβάνοντας την Intel, τη Microsoft, την Apple, και την IBM. Ο Hamilton έχει αναγνωριστεί στο «Διεθνές Ποιος είναι Ποιος στις Επαγγελματικές Επιχειρήσεις» και υπηρετεί στο Δ.Σ. των Βιομηχανικών Ηγετών της Ένωσης Consumer Electronics.

O Jim Hamilton έχει Μaster Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Dallas και Bachelor Τέχνης με τιμές, από το Πανεπιστήμιο Northeastern Illionois.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.