XBLOG logo @2x

Το iPhone X ανέβασε τη μετοχή της Apple στα ύψη

Πριν καλά-καλά κυκλοφορήσει επίσημα στην αγορά, το iPhone X θέτει ήδη νέα ρεκόρ για την Apple. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας σημείωσε ιστορικό ρεκόρ χάρη στο bezel-less κινητό, με τη μετοχή της να ανεβαίνει στα $168.07 στο NASDAQ.

Τη Δευτέρα που μας πέρασε (30/10), η μετοχή της Apple έκλεισε στα $166.72, $3.67 παραπάνω από πριν, ανεβάζοντας την αξία της στα $861 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν με τις πολυ-αναμενόμενες κυκλοφορίες των iPhone X, HomePod και iMac Pro που πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες η μετοχή της ανέβει κατά 16%, τότε η Apple Θα γίνει η πρώτη εταιρία στον κόσμο αξίας 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο βασικός παράγοντας που ανέβασε την μετοχή της Apple είναι η υψηλή ζήτηση του iPhone X. Η Apple ξεκίνησε να δέχεται προ-παραγγελίες για το iPhone X τη Παρασκευή 27/10 και ξεπούλησε μέσα σε 10 λεπτά. Σύμφωνα με τους ίδιους, το ενδιαφέρον για το “X” ξεπέρασε κάθε προηγούμενου iPhone, και μάλιστα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το “X” έκανε πάταγο και στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά, η Apple αντιμετωπίζει προβλήματα με τη παραγωγή του smartphone. Οι προμηθευτές της καθυστερούν να κατασκευάζουν την OLED οθόνη και το σύστημα TrueDepth για το Face ID, με αποτέλεσμα να παράγονται λίγα iPhone X. Η Apple έχει ζητήσει να διπλασιάσουν τη παραγωγή του κινητού αλλά θα υπάρχουν συνεχώς ελλείψεις, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες.

Ο αναλυτής Jeffrey Kvaal της Nomura αναφέρει ότι οι χρόνοι παράδοσης του iPhone X ανέβηκαν στις 5-6 εβδομάδες, κάτι που αποδεικνύει την υψηλή ζήτηση του κινητού.

“We observed shipment times for the iPhone X tick up to 5-6 weeks within minutes of Apple opening pre-orders, where they have held over the weekend. This is ahead of the 2-3 weeks during the iPhone 7 Plus launch and the 2-4 weeks during the iPhone 6 and 6s launch.”

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.