XBLOG logo @2x

Ένα βίντεο 5 δευτερολέπτων μπορεί να κρασάρει το iPhone σου

Ένα νέο bug ανακαλύφθηκε στο λειτουργικό σύστημα iOS της Apple, προκαλώντας τα iPhone να “παγώσουν” για τα καλά. Οι χρήστες του Reddit ανακάλυψαν το πρόβλημα χθες και μετά από δοκιμές διαφορών χρηστών επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει σε όλα τα iPhone που τρέχουν την τελευταία έκδοση του iOS (10.1) ή ακόμα και τις δοκιμαστικές (10.2).

Για να εκμεταλλευτείς αυτό το bug αρκεί να στείλεις στο θύμα ένα link προς ένα MP4 βίντεο διάρκειας 5 δευτερολέπτων, και αφού αυτός το κατεβάσει και το δει, περίπου 10 δευτερόλεπτα αργότερα το iPhone του θα κρασάρει και θα πρέπει να κάνει hard reset (δηλ. να πατήσει το κεντρικό κουμπί και το κουμπί ενέργειας παρατεταμένα για μερικά δευτερόλεπτα).

Το πρόβλημα δημιουργείται επειδή το βίντεο έχει κατεστραμμένο κώδικα που δημιουργεί ένα βρόχο (loop) ο οποίος επαναλαμβάνεται συνεχώς και προκαλεί κρασάρισμα στο κινητό. Για κάποιο λόγο αυτό το βίντεο πρέπει να παραδοθεί με την μορφή συνδέσμου και ο χρήστες πρέπει να το κατεβάσει για να το δει, διαφορετικά δεν δουλεύει. Εμείς δεν θα σας πούμε από που θα το κατεβάσετε για ευνόητους λόγους, αλλά δεν θα είναι δύσκολο να το βρείτε.

Ευτυχώς τα iPhone μετά το hard reset δουλεύουν κανονικά και δεν χάνονται δεδομένα. Η Apple ακόμα δεν έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα επομένως να είστε επιφυλακτικοί με τα links που σας στέλνουν. Λογικά θα λυθεί σύντομα με ενημέρωση λογισμικού.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.