XBLOG logo @2x

Ένα iPhone 4S για τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, “δώρο” από εμάς [UPDATE]

Με το νέο του iPhone 4S 16GB Black θα παίζει αυτή την ώρα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, η προμήθεια του οποίου για λογαριασμό του υπουργού ανακοινώθηκε αυτές τις μέρες από το υπουργείο μέσα από το site “Διαύγεια”, όπου ανεβαίνουν οι δαπάνες υπουργείων, δημόσιων οργανισμών κλπ.

UPDATE: Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ο υπουργός αρνήθηκε να παραλάβει τη συσκευή και την προώθησε στην αρμόδια υπηρεσία για να επιστραφεί. Δείτε εδώ το σχετικό post.

H απόφαση για την έγκριση δαπάνης (669 ευρώ) για την προμήθεια του iPhone 4S 16GB Black για τον υπουργό μας βρίσκεται εδώ και στο σχετικό PDF που υπάρχει διαβάζουμε τα εξής:

ΘΕΜΑ: Απόφαση έγκρισης δαπάνης για την προμήθεια μίας συσκευής κινητής τηλεφωνίας iPhone 4S 16GB BLACK για τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

1. Εγκρίνουμε δαπάνη συνολικού ποσού εξακοσίων εξήντα εννέα ευρώ (669.00€) συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων σε βάρος του ημοσίου, για την προμήθεια μίας συσκευής κινητής τηλεφωνίας iPhone 4S 16GB BLACK για τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.

2. Η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού του ΥΠ.ΠΟ.Τ., Ειδικός Φορέας 21/110 και Κ.Α.Ε. 1725.

Η απόφαση υπογράφεται από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, Γεώργιο Λιόντο.

Και μετά μιλάμε για περιστολή δαπανών και πράσινα άλογα. Ποια περιστολή δαπανών;

Έπρεπε ο υπουργός να επιλέξει ένα από τα ακριβότερα smartphone που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά;

Υπάρχουν εξίσου καλά smartphone άλλων εταιριών στα μισά χρήματα, με τα οποία μια χαρά θα μπορούσε ο υπουργός μας να κάνει τη δουλειά του και όχι να μας “φορτώσει” με 669 ευρώ για να έχει το νέο iPhone 4S στη τσέπη του!

Λεφτά υπάρχουν…!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.