XBLOG logo @2x

iPhone 4S, Τελικά αξίζει να το αγοράσω ή όχι;

Πολλοί φίλοι, γνωστοί αλλά και αναγνώστες του xblog.gr τελευταία με ρωτούν να τους πω τη γνώμη μου για να αγοράσουν ή όχι το iPhone 4S.

Κάποιοι έχουν επιδότηση από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας όπου είναι συνδρομητές, κάποιοι άλλοι θέλουν να αλλάξουν κινητό και να αντικαταστήσουν το smartphone που αγόρασαν προ διετίας, κάποιοι άλλοι αλλάζουν -λίγοι- αλλάζουν κινητό ανά εξάμηνο και αναρωτιούνται αν αξίζει ή όχι να αποκτήσουν το νέο iPhone.

Υπάρχει επίσης και η κατηγορία των φανατικών υποστηρικτών του iPhone που έχουν το iPhone 3G, μετά αγόρασαν το iPhone 3GS, στη συνέχεια χτύπησαν το iPhone 4 και τώρα σκέφτονται να τσιμπήσουν το iPhone 4S.

Φυσικά η οικονομική κρίση τους κάνει όλους να σκεφτούν δύο και τρεις φορές παραπάνω αν αξίζει να αγοράσουν τη συγκεκριμένη συσκευή ή αν είναι καλύτερα για παράδειγμα να περιμένουν μερικούς μήνες ακόμα και να χτυπήσουν το iPhone 5 και να μείνουν για λίγο ακόμα είτε με το προηγούμενο iPhone 4 ή να τη βγάλουν με κάποιο Android smartphone.

Σε όλους όσοι με ρωτάνε λοιπόν αν αξίζει να τσιμπήσουν ένα iPhone 4S ή όχι, η απάντηση που δίνω είναι ότι ναι μεν μιλάμε για ένα από τα καλύτερα smartphone που βγήκαν ποτέ στην αγορά, αλλά από την άλλη θεωρώ ότι 669 ευρώ για το iPhone 4S 16GB είναι πολλά, όπως επίσης πολλά είναι τα 789 ευρώ για το iPhone 4S 32GB, αλλά και τα 899 ευρώ για το iPhone 4S 64GB!

Ναι, έχει το iOS, ένα λειτουργικό σύστημα απίστευτα εύκολο στη χρήση, που σε συνδυασμό με τις εφαρμογές που θα βρεις στο App Store στο iTunes σου λύνονται τα χέρια σε πολλά πράγματα, αφού θα βρεις εφαρμογή για ο,τιδήποτε θέλεις αλλά και τόοοοοοσα πολλά παιχνίδια για να σκοτώνεις την ώρα σου όταν δεν έχεις τι να κάνεις.

Ναι, έχει φοβερή οθόνη αφής 3,5 ιντσών Retina Display, ανάλυσης 640 x 960 pixels,  με οπίσθιο LED φωτισμό, για να σερφάρεις άνετα στο web ή να βλέπεις HD βίντεο στο YouTube ή να χαζεύεις τις φωτογραφίες και τα βιντεάκια που έχεις αποθηκευμένα στο κινητό σου.

Ναι, έχει γαμάτη κάμερα 8 Megapixel, η οποία εκτός από ποιοτικές φωτογραφίες σου επιτρέπει να τραβάς βίντεο Full HD 1080p στις διακοπές σου ή στα πάρτι που πηγαίνεις και να “ξεχνάς” έτσι την φωτογραφική μηχανή ή την κάμερα στο σπίτι αφού πλέον απλά δεν χρειάζεσαι άλλη συσκευή για λήψη φωτογραφιών ή βίντεο.

Ναι, έχει το Apple 5 chipset με τον επεξεργαστή ARM Cortex A9 με συχνότητα λειτουργίας 1GHz, για να τρέχεις γρήγορα και απροβλημάτιστα οποιαδήποτε εφαρμογή έχεις εγκατεστημένη στο iPhone σου.

Όλα τα παραπάνω αναμφισβήτητα μας δίνουν ένα υπερπλήρες smartphone που σε συνδυασμό με τον όμορφο σχεδιασμό και την καλή ποιότητα κατασκευής που συναντάμε στο iPhone 4S καταλήγουμε στο ότι πρόκειται για ένα κινητό που δίκαια πουλάει σαν ζεστό καρβέλι ψωμί και ας διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης και τα γνωστά!

Στο ερώτημα όμως αν αξίζει ή όχι να δώσει κανείς 669 ευρώ για να αποκτήσει ένα smartphone, θα απαντήσω «όχι» και ας μιλάμε για iPhone!

Με αρκετά λιγότερα χρήματα, ίσως και με τα μισά, μπορεί άνετα να αποκτήσει κανείς ένα Android smartphone, που θα συνδυάζει ιδιαίτερα αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως καλή οθόνη, καλή κάμερα και γρήγορο επεξεργαστή, αλλά και όμορφο σχεδιασμό και καλή ποιότητα κατασκευής.

Οι προτάσεις των εταιριών είναι πάρα πολλές και τους επόμενους μήνες αναμένεται να γίνουν κατά πολύ περισσότερες, αφού έρευνες δείχνουν ότι όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται σε μεσαίας ή χαμηλής κατηγορίας smartphones όσον αφορά την τιμή, αφού όσο οι μισθοί μειώνονται, τόσο πιο δύσκολα θα επιλέγουμε να δώσουμε παραπάνω από έναν βασικό μισθό για να αγοράσουμε ένα smartphone.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.