XBLOG logo @2x

iPhone 3GS: Αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά

Χθες, λοιπόν, στο Worldwide Developers Conference (WWDC) έκανε την εμφάνισή του το νέο iPhone 3GS από την Apple. Μπορεί εξωτερικά να μην έχει διαφορές από τον προκάτοχό του, ωστόσο οι διαφορές στα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι αρκετές. Σίγουρα δεν είναι όλες πάρα πολύ σημαντικές, αλλά κάποιες θα κάνουν την διαφορά και θα ωθήσουν τους καταναλωτές στα μαγαζιά για να το αποκτήσουν.

Το iPhone 3GS έρχεται εφοδιασμένο με το νέο λειτουργικό της Apple, iPhone OS 3.0, που είδαμε τον περασμένο Μάρτιο. Μερικές από τις πιο σημαντικές βελτιώσεις που διαθέτει το νέο λειτουργικό είναι  η υποστήριξη MMS, η λειτουργία copy – paste, η ικανότητα για streaming στερεοφωνικού ήχου μέσω Bluetooth, η δυνατότητα χρήσης του κινητού ως ασύρματο modem (tethering) και τέλος η υποστήριξη ελληνικής γλώσσας.

Όπως αναφέρει και η μαμά εταιρεία το “S” στο όνομα (3GS) σημαίνει speed (ταχύτητα). Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμα την ακριβή ταχύτητα λειτουργίας του επεξεργαστή, ωστόσο φαίνεται να έχει αντικατασταθεί από κάποιον ταχύτερο έτσι ώστε να μπορεί να εκτελεί πιο γρήγορα τις εφαρμογές που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά και να έχει την δυνατότητα να «τρέξει» νέες πιο βαριές εφαρμογές.  Όπως τόνισε ο Philip Schiller, σχεδόν όλες οι εφαρμογές εκτελούνται πλέον 2 έως 3 φορές ταχύτερα.

Μια ακόμα αλλαγή σε σχέση με το απλό 3G είναι η ταχύτητα λήψης δεδομένων μέσω του HSDPA, η οποία θεωρητικά μπορεί να αγγίξει τα 7,2 Mbps.

Άλλη μια δυνατότητα που αξίζει να αναφέρουμε, είναι το Voice Control. Πατώντας το μοναδικό κουμπί που διαθέτει το iPhone μπορείτε να ελέγξετε αρκετές από τις δυνατότητες του τηλεφώνου χρησιμοποιώντας μόνο την φωνή σας.

Σίγουρα οι περισσότεροι θα εστιάσουν την προσοχή τους στην αλλαγή της κάμερας. Επιτέλους η Apple αποφάσισε να αλλάξει την ξεπερασμένη κάμερα των 2 Megapixels. Το νέο 3GS εφοδιάζεται πλέον με κάμερα 3 Megapixels με λειτουργία auto-focus και δυνατότητες αυτόματης ρύθμισης της έκθεσης και του light balance. Πολλοί καταναλωτές θα περίμεναν κάτι καλύτερο από την κάμερα του iPhone, ωστόσο εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η κάμερα είναι το τελευταίο πράγμα που κοιτάει ένας υποψήφιος αγοραστής σε μια τέτοια συσκευή. Το θετικό είναι ότι εκτός από φωτογραφίες, μπορεί να τραβήξει και βίντεο σε VGA ανάλυση, με 30 fps.

Τέλος θα αναφερθούμε στην μνήμη του τηλεφώνου. Το νέο 3GS θα είναι διαθέσιμο σε δυο εκδόσεις, μια με 16 GB και μια με 32 GB. Σίγουρα και οι δυο λύσεις είναι άκρως ικανοποιητικές και θα σας επιτρέψουν να περάσετε στο κινητό σας χιλιάδες μουσικά κομμάτια και αρκετές ταινίες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Πομποδέκτης: UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100MHz), GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900MHz)
  • Οθόνη: 480 x 320 pixels, 3,5″
  • Μνήμη: 16GB ή 32GB
  • Δυνατότητες Σύνδεσης Wi-Fi 802.11b/g, Bluetooth 2.1 +EDR
  • Δέκτης GPS (Assisted GPS), Ψηφιακή πυξίδα
  • Κάμερα: 3 Megapixels με λειτουργίες αυτόματης (auto-focus) και χειροκίνητης (tap-to-focus) εστίασης
  • Δυνατότητα καταγραφής βίντεο VGA στα 30 fps
  • Δυνατότητα geotagging φωτογραφιών και βίντεο
  • Αισθητήρες: Accelerometer, proximity sensor, ambient light sensor
  • Μπαταρία: Ενσωματωμένη μπαταρία ιόντων λιθίου
  • Διαστάσεις: 115,5 x 62,1 x 12,3 χιλιοστά
  • Βάρος: 135 γραμμάρια
  • Περιεχόμενα πακέτου: Στερεοφωνικό headset με μικρόφωνο, dock connector, USB power adapter, εγχειρίδιο, SIM Ejector tool

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.