XBLOG logo @2x

iOS 8, Θέλει 5,7 GB ελεύθερο χώρο για να εγκατασταθεί;

Χθες βράδυ, λίγα λεπτά μετά τις 8, έσπευσα να τσεκάρω αν είχε διατεθεί το iOS 8 από την Apple, προκειμένου να κάνω τα updates στο iPhone και το iPad μου.

Έχοντας πάρει backup όλων των δεδομένων μέσω iCloud και iTunes, δοκίμασα να κατεβάσω και να εγκαταστήσω OTA (Over The Air) το iOS 8, δηλαδή από τις ρυθμίσεις του iPhone > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού.

Πράγματι, το σχετικό update εμφανίστηκε, μαζί με την σημείωση όμως ότι πρέπει να έχω 5,7 GB ελεύθερου χώρου στη συσκευή μου για να προχωρήσει η διαδικασία.

Φυσικά δεν ήμουν διατεθειμένος να σβήσω δεδομένα έως ότου φτάσω να έχω 5,7 GB διαθέσιμα για να γίνει το update, το οποίο είναι μεγέθους 1 GB), οπότε ξεκίνησα τη διαδικασία μέσω iTunes και η αναβάθμιση σε iOS 8 έγινε μια χαρά σε περίπου μισή ώρα.

Σε διάφορα forums που κοίταξα, πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι είδαν το ίδιο μήνυμα, με αποτέλεσμα αρκετοί να σβήνουν δεδομένα ώστε να προχωρήσουν μετά στην εγκατάσταση του iOS 8.

Το συγκεκριμένο σφάλμα πάντως είναι τραγικό για την Apple και θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί δευτερόλεπτα μετά!

Αν λοιπόν βλέπετε κι εσείς αντίστοιχη ειδοποίηση προτείνω να κάνετε το update εύκολα και γρήγορα μέσω του iTunes αφού συνδέσετε το iPhone ή το iPad στον υπολογιστή σας.

Μην ξεχάσετε φυσικά να πάρετε backup των δεδομένων σας προτού προχωρήσετε στην αναβάθμιση.

iOS 8

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.