XBLOG logo @2x

Intel: Νέοι επεξεργαστές 2010 Intel Core

Την οικογένεια επεξεργαστών 2010 Intel Core παρουσίασε η Intel, μια νέα σειρά για χρήση σε laptop ή desktop υπολογιστές, καθώς και σε embedded devices, στην οποία ενσωματώνονται μοναδικές λειτουργίες και τεχνολογίες, όπως η Intel Turbo Boost Technology1, που επιτρέπουν την έξυπνη ρύθμιση των επιδόσεων.

Στη νέα σειρά προϊόντων περιλαμβάνονται περισσότεροι από 25 επεξεργαστές, ασύρματα adapters και chipsets, όπως οι νέοι επεξεργαστές Intel Core i7, i5 και i3, τα Chipsets της σειράς Intel 5, καθώς και οι adapters για WiFi και WiMAX κάτω από το brand Intel Centrino, οι οποίοι υποστηρίζουν τις νέες λειτουργίες Intel My WiFi. Πάνω σε αυτά τα προϊόντα αναμένεται ότι θα βασιστούν περισσότερες από 400 πλατφόρμες laptop και desktop PC από την πλευρά των κατασκευαστών υπολογιστών, ενώ άλλα 200 σχέδια αναμένεται να προκύψουν για συσκευές που θα τα ενσωματώνουν.

Οι νέοι επεξεργαστές 2010 Intel Core κατασκευάζονται με την τεχνολογία 32nm της Intel, στην οποία περιλαμβάνοντα και τα τρανζίστορ δεύτερης γενιάς high-k metal gate της Intel. Η συγκεκριμένη τεχνική, σε συνδυασμό και με άλλες προηγμένες λύσεις, βοηθά στην αύξηση της ταχύτητας του υπολογιστή ενώ παράλληλα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.

Η ταχύτητα συναντά την ευφυΐα

Οι νέοι αυτοί επεξεργαστές βασίζονται στο “Nehalem”, τη βραβευμένη μικροαρχιτεκτονική της Intel, και παρέχουν έξυπνη απόδοση σε εφαρμογές αναπαραγωγής μουσικής, βίντεο, ταινιών ή φωτογραφιών, καθώς και σε απαιτητικές mainstream εφαρμογές, όπως το gaming και η επικοινωνία με τα κοινωνικά δίκτυα. Οι νέοι επεξεργαστές Intel Core i7 και Core i5 διαθέτουν επίσης αποκλειστικά την τεχνολογία Intel Turbo Boost 1, η οποία επιτρέπει μια πιο έξυπνη λειτουργία, προσαρμόζοντας την απόδοσή τους στις απαιτήσεις της στιγμής (adaptive performance).

Η τεχνολογία Intel Turbo Boost ανεβάζει αυτόματα τις επιδόσεις του επεξεργαστή, προσαρμόζοντας τες στο workload, με τρόπο που δίνει στους χρήστες ένα άμεσο boost στις επιδόσεις όταν κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο. Η Intel Hyper-Threading Technology2, διαθέσιμη στους επεξεργαστές Intel Core i7, Core i5 και Core i3, επιτρέπει ένα έξυπνο multi-tasking αφήνοντας κάθε πυρήνα επεξεργασίας να τρέχει πολλά “threads,” εξασφαλίζοντας με  την ταυτόχρονη επεξεργασία διαφόρων tasks, απίστευτη απόκριση κι εξαιρετικές επιδόσεις, και παράλληλα μια ενεργειακή απόδοση που είναι η κορυφαία του κλάδου.

Όλοι οι νέοι επεξεργαστές 2010 Intel Core, υποστηρίζονται από το Chipset Intel 5 Series, που αποτελεί την πρώτη single-chip υλοποίηση chipset από την εταιρία, κι  έχει εξελιχθεί, από συνοδό τσιπάκι που απλώς συνέδεε κάποια components, σε εργαλείο που εξασφαλίζει στην πλατφόρμα μια σειρά από καινοτόμες εφαρμογές και δυνατότητες. Η εντελώς νέα οικογένεια επεξεργαστών 2010 Intel Core  είναι η πρώτη στην οποία το σύστημα γραφικών ενσωματώνεται μέσα σε επεξεργαστές μαζικής παραγωγής για PC. Χάρη στην τεχνολογία Intel HD Graphics, οι επεξεργαστές αποδίδουν εντυπωσιακά γραφικά κι εξασφαλίζουν αναπαραγωγή σημάτων βίντεο υψηλής ανάλυσης χωρίς προβλήματα.

Πέρα από τους φορητούς και τους desktops: Embedded επεξεργαστές

Οι νέοι embedded επεξεργαστές 2010 Intel Core  έχουν στόχο τις συσκευές οι οποίες, προσφέροντας λειτουργίες παρόμοιες με αυτές ενός PC, διαμορφώνουν το τοπίο ενός έξυπνου, συνδεδεμένου κόσμου: αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων, ΑΤΜ, μηχανήματα self check-out, ψηφιακές πινακίδες, ιατρικά μηχανήματα, εξοπλισμός επικοινωνιών και βιομηχανικές μηχανές. Για παράδειγμα, οι διαχειριστές των συστημάτων μιας τράπεζας ή μιας αλυσίδας λιανικής μπορούν, χρησιμοποιώντας αυτές τις πλατφόρμες επεξεργασίας, να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τα ATM, τα κιόσκια ή τις έξυπνες ταμειακές μηχανές που διαθέτουν. Επίσης, η Intel διευρύνει τη δυνατότητα επιλογών βάσει του συνδυασμού απόδοση/κατανάλωση μιας πλατφόρμας, προσθέτοντας κώδικα διόρθωσης σφαλμάτων για τις εφαρμογές που έχουν αυξημένες απαιτήσεις όσον αφορά το integrity των δεδομένων τους.

Wireless Products & WiMAX

Τα προϊόντα ασύρματων επικοινωνιών της Intel συγκεντρώνονται, πλέον, κάτω από το brand Intel Centrino, στοχεύοντας για πρώτη φορά στην ευρύτερη δυνατή μερίδα χρηστών. Τρεις νέοι Intel Centrino Wireless adapters υποστηρίζουν δύο συχνότητες, καθώς και τις προηγμένες δυνατότητες multi-stream του 802.11n για επικοινωνία WiFi και προσφέρουν στους χρήστες μέχρι και 8 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες, σταθερό διάγραμμα κάλυψης και αξιόπιστες συνδέσεις, καταναλώνοντας ελάχιστη ενέργεια.

Η Intel προσφέρει μια πλήρη σειρά από adapters υψηλής ποιότητας, ενώ ο WiMAX/WiFi adapter που προορίζεται να ενσωματωθεί σε άλλες συσκευές υποστηρίζει ζεύξεις WiMAX στη μπάντα των 2.3, των 2.5 και των 3.5GHz, εξασφαλίζοντας ταχύτητες μέχρι και 20Mbps on the go. Όλοι οι adapters υποστηρίζουν την τεχνολογία Intel My WiFi, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέπουν το φορητό τους υπολογιστή σε ένα virtual hotspot στο οποίο μπορούν να συνδεθούν κατευθείαν άλλες ασύρματες συσκευές. Το Remote WiFi client management με την τεχνολογία Intel Embedded IT και Intel® Active Management Technology 6.0 βοηθά, επίσης, τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται από απόσταση τους clients του δικτύου τους.

Επίσης, τα workstations της εισαγωγικής κατηγορίας που διατίθενται τώρα, βασισμένα είτε στον Intel Core i5 με επεξεργασία γραφικών Intel HD, είτε σε κάποιον επεξεργαστή της σειράς Intel Xeon 3400 συνοδευόμενο από το chipset Intel 3450, επιτρέπουν στους χρήστες να αποκτήσουν μια πλατφόρμα χτισμένη με βάση την απόδοση, την ισχύ και την αξιοπιστία που είναι απαραίτητη σε ένα επαγγελματικών προδιαγραφών workstation. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο, η Intel θα προσφέρει επίσης την νέα οικογένεια επεξεργαστών 2010 Intel Core επάνω σε τεχνολογία Intel vPro, έτσι ώστε να βοηθήσει τους διαχειριστές ΙΤ και τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του hardware για αυξημένο security και καλύτερη διαχείριση.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.