XBLOG logo @2x

Η Facebook ανακοίνωσε νέα χαρακτηριστικά για το Instagram

Ο Mark Zuckerberg, ο ιδρυτής της Facebook, παρουσίασε στο συνέδριο προγραμματιστών F8 την καινούργια έκδοση του Instagram που έρχεται με νέα χαρακτηριστικά, αλλά όχι με επανασχεδιασμένη εμφάνιση όπως το νέο Messenger app για κινητά.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή στο Instagram αφορά τις Ιστορίες. Πλέον θα υποστηρίζονται εξωτερικές εφαρμογές, και οι πρώτες δύο που λειτουργούν με το Instragram είναι το Spotify και το GoPro. Με την υποστήριξη του Spotify θα μπορείτε να μοιράζεστε τραγούδια με τους followers σας (όσοι πατάνε στο τραγούδι θα τους ανοίγει το Spotify για άμεση αναπαραγωγή), ενώ με την υποστήριξη της εφαρμογής του GoPro θα μπορείτε να μοιράζεστε τα κλιπ που έχετε τραβήξει μέσω της κάμερας απευθείας στην Ιστορία σας.

Instagram Spotify Story

Η δεύτερη αλλαγή εντοπίζεται στα AR φίλτρα. Με τη βοήθεια του Camera Effects Platform της Facebook θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα φίλτρα επαυξημένης πραγματικότητας που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι λογαριασμοί του Instagram στις Ιστορίες. Την επόμενη φορά που θα δείτε ένο AR φίλτρο στην Ιστορία ενός μεγάλου λογαριασμού, όπως της Ariana Grande ή του Vogue, θα μπορείτε να πατήσετε επάνω του και να το προσθέσετε στη συλλογή σας με το κουμπί “Try it on.”


Διαβάστε επίσης: Η Facebook σκανάρει τις φωτογραφίες σας στο Instagram για να βελτιώσει τους AI αλγορίθμους της


Η τρίτη μεγάλη προσθήκη στο Instagram είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης βίντεο-κλήσεων. Άμα ανοίξετε μια συνομιλία που έχετε με έναν φίλο σας θα μπορείτε να κάνετε βίντεο-κλήση πατώντας το νέο κουμπί που θα προστεθεί στο πάνω μέρος της οθόνης. Επιπρόσθετα, μπορείτε να καλέσετε μέχρι τέσσερα άτομα άμα δημιουργήσετε μια ομάδα.

Instagram Video Chat

Τέλος, ανανεώθηκε και η σελίδα Explore. Η σελίδα ανανεώθηκε για να γίνεται πιο εύκολη η εύρεση νέου περιεχομένου και προστέθηκαν κατηγορίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, όπως ζώα, κτίρια και η σχεδίαση.

Instagram Explore tab

Η υποστήριξη των Spotify και GoPro στις Ιστορίες είναι ήδη διαθέσιμη στη τελευταία έκδοση του Instagram. Τα AR φίλτρα και η ανανεωμένη σελίδα Explore θα κυκλοφορήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ το Video Chat θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως σύντομα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.