XBLOG logo @2x

iGamato: Ακόμα ένας κλώνος του Gamato.info

Πάνε αρκετοί μήνες από τότε που έκλεισε οριστικά το Gamato.info, τον περασμένο Μάρτιο, με την σύλληψη και την δίωξη των φερόμενων ως διαχειριστών του γνωστού torrent site με χιλιάδες μέλη… Από τότε εμφανίστηκαν αρκετά άλλα site – κλώνοι του Gamato.info…

Το τελευταίο ονομάζεται «iGamato» και το συναντάμε στη διεύθυνση www.iGamato.info. Ξεκίνησε τη λειτουργία του αυτές τις μέρες, συγκεκριμένα χθες το απόγευμα κάποια στιγμή το είδα online, σήμερα το πρωί ωστόσο λίγο πριν ξεκινήσω να γράψω το post εμφάνιζε μήνυμα ότι θα είναι online σε λίγο, ωστόσο τώρα (12:28) βλέπω ότι είναι ήδη online.

Το site μοιάζει αρκετά με το Gamato.info που έκλεισε και δεν θα ξανανοίξει, περιέχει σχεδόν τις ίδιες κατηγορίες που είχε και το γνωστό Gamato, με πολύ λιγότερο υλικό σε σχέση με εκείνο όμως, ενώ την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές στο νέο iGamato έχουν εγγραφεί ήδη 10.000 μέλη και υπάρχουν γύρω στα 200 torrents σε αυτό.

Στο footer του iGamato.info συναντάμε και ένα disclaimer, το οποίο αναφέρει τα εξής:

Κανένα από τα αρχεία που εμφανίζονται εδώ δεν φιλοξενούνται πραγματικά σε αυτόν τον server. Οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά απο τους χρήστες αυτής της ιστοσελίδας. Οι διαχειριστές τις ιστοσελίδας iGamato.info δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για αυτά που δημοσιεύονται από τους χρήστες, ούτε για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια τους. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα iGamato.info για να διανέμετε ή να κατεβάζετε οποιοδήποτε υλικό εφόσον δεν έχετε τα νόμιμα δικαιώματα για να πράξετε κατ΄αυτόν τον τρόπο, εκτός εάν σας το επιτρέπει η νομοθεσία της χώρας σας. Είναι κατ΄εξοχήν δική σας ευθύνη να τηρήσετε αυτούς τους όρους. Με την εγγραφή σας και χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα iGamato.info, εικάζεται οτι εσείς σαν χρήστης έχετε διαβάσει, καταλάβει και συμφωνήσει σε όλους τους όρους και της προϋποθέσεις που έχουν οριστεί από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας αυτής.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες του νέου iGamato καθιστούν σαφές ότι υπεύθυνοι για τα αρχεία που “διακινούνται” μέσω αυτού είναι οι χρήστες και όχι αυτοί. Ωστόσο νομίζω ότι αντίστοιχο disclaimer υπήρχε και στο παλιό Gamato.info, παρ΄όλα αυτά συνελήφθησαν και διώκονται οι ιδιοκτήτες του site.

Εδώ θα είμαστε να παρακολουθήσουμε τι εξέλιξη θα έχει το iGamato.info, που διεκδικεί τον τίτλο του αντικαταστάτη του παλιού γνωστού Gamato.info.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.