XBLOG logo @2x

Η Huawei θέλει να ξεπεράσει την Apple μέσα σε δύο χρόνια

Ο Richard Yu, επικεφαλής του τμήματος καταναλωτικών προϊόντων της Huawei, δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρία του επιθυμεί να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones, παίρνοντας την δεύτερη θέση που έχει αυτή τη στιγμή η Apple.

Η Samsung τώρα είναι στη πρώτη θέση και αποτελεί τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια στον κόσμο, ενώ η Huawei είναι στη τρίτη. Ο στόχος της πάντως δεν είναι ακατόρθωτος, αφού η Huawei είχε μερίδιο 9% στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο (με 33,6 εκατομμύρια αποστολές συσκευών) και η Apple 12% (με 45,5 εκατομμύρια αποστολές), σύμφωνα με τα στοιχεία της Strategy Analytics. Η Samsung έχει ξεπεράσει κατά πολύ και τις δύο με ποσοστό 20,1% και 75,3 εκατομμύρια αποστολές.

Ο Richard Yu δήλωσε ότι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους αναπτύσσοντας τεχνολογίες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, την εικονική πραγματικότητα και την επαυξημένη πραγματικότητα – τεχνολογίες που η Apple επίσημα δεν υποστηρίζει.

Τέλος, ο ίδιος είναι αρκετά αισιόδοξος για την επιτυχία της Huawei επειδή η Apple δεν έχει να παρουσιάσει κάτι που θα μας παρουσιάσει και η Samsung αναγκάστηκε να αποσύρει από την αγορά το Note 7, δηλαδή την ναυαρχίδα του δεύτερου μισού του έτους που θα πουλούσε εκατομμύρια κομμάτια.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.