XBLOG logo @2x

Τα νέα κέντρα δεδομένων δικτύων με Τεχνητή Νοημοσύνης της Huawei πέρασαν με επιτυχία και κορυφαία επίδοση το Tolly’s Test

Leon Wang President of Huawei Data Center Network
Ο Leon Wang, Πρόεδρος του τομέα Data Center Network της Huawei, παρουσιάζει τα αποτελέσματα των AI Fabric δοκιμών σε πελάτες και συνεργάτες

Κατά τη διάρκεια του Huawei China Eco-Partner Conference 2019, η Huawei ανακοίνωσε ότι τα νέα κέντρα δεδομένων δικτύων με τεχνητή νοημοσύνη της Huawei πέρασαν με επιτυχία το συγκριτικό τεστ δοκιμών και επαλήθευσης από το διεθνή εξουσιοδοτημένο Οργανισμό δοκιμών – Tolly Group. Τα δοκιμαστικά έδειξαν ότι με καθιερωμένα σενάρια υπηρεσιών για Κέντρα δεδομένων προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Iintelligence, AI), το Huawei AI Fabric επέδειξε υπέρτερη απόδοση συγκριτικά με αντίστοιχες δικτυακές λύσεις άλλων κατασκευαστών του κλάδου, πρωτοπορώντας στον τομέα ευφυών Κέντρων Δεδομένων.

Το Global Industry Vision (GIV) της Huawei προβλέπει ότι το ποσοστό προμηθειών για τεχνητή νοημοσύνη θα ανέλθει στο 86% το 2025, και η κινητήριος δύναμη θα είναι η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για τη λήψη αποφάσεων, τον επανασχεδιασμό επιχειρηματικών μοντέλων και οικοσυστημάτων, όπως επίσης και για την επαναδιαμόρφωση της εμπειρίας του πελάτη. Επιπρόσθετα, η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελέσει τον κύριο μοχλό του μετασχηματισμού του τομέα των υποδομών. Για την προσαρμογή στα νέα αυτά δεδομένα, η Huawei ανέλαβε την πρωτοβουλία να παρουσιάσει τη λύση AI Fabric Intelligent & Lossless Data Center Network στην έκθεση HUAWEI CONNECT 2018, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να χτίσουν κέντρα δεδομένων υψηλής απόδοσης και να επιταχύνουν την εμπορική χρήση των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης.

Στο συγκεκριμένο τεστ, η Tolly αξιολόγησε τη δικτυακή λύση μεταγωγών των κέντρων δεδομένων της Huawei και άλλων προμηθευτών σε τρία τυπικά σενάρια εφαρμογών για κέντρα δεδομένων, στην εποχή του ΑΙ: υπέρ-υπολογιστικών συστημάτων (high-performance computing, HPC), τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), machine learning (ML) και distributed storage. Οι λύσεις μετρήθηκαν έναντι του μοντέλου MPI Benchmark της Intel (IMB) και του μοντέλου TensorFlow, με δείκτες απόδοσης όπως throughput, packet loss rate και latency στην ίδια spine-leaf αρχιτεκτονική δικτύου all-100GE και 100GE/25GE. Μετά από αυστηρούς ελέγχους, το AI Fabric της Huawei πέτυχε την υψηλότερη επίδοση σε κάθε δείκτη, αποδίδοντας κατά μέσο όρο 30% καλύτερα σε κάθε κατηγορία. 

Huawei TensorFlow GPU AI Training test results
Σύγκριση της αποτελεσματικότητας της επεξεργασίας εικόνας των κόμβων υπολογιστών μεταξύ της Huawei AI Fabric και των λύσεων δικτύωσης άλλων προμηθευτών στο σενάριο AI / ML (Πηγή: Έκθεση δοκιμής Tolly)

Το AI Fabric Intelligent & Lossless Data Center Network της Huawei απαρτίζεται από το κορυφαίο στη κατηγορία του μεταγωγό δικτύου για κέντρα δεδομένων CloudEngine που αξιοποιεί το μοναδικό αλγόριθμο μεταγωγής iLosslessTM για να επιτρέψει σε ένα intelligent & lossless δίκτυο να έχει μηδενική απώλεια πακέτων, χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση και υψηλή μετάδοση όγκου δεδομένων. Αυτά είναι τα στοιχεία με τις κορυφαίες επιδόσεις στον κλάδο που παρουσίασε η Huawei AI Fabric.

O Kevin Tolly, ιδρυτής και CEO του Tolly Group δήλωσε: «Μέσω της διαδικασίας ολοκληρωμένης δοκιμής και επαλήθευσης, εντυπωσιαστήκαμε από την απόδοση δικτύου της λύσης AI Fabric της Huawei με μηδενική απώλεια πακέτων, χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση και υψηλή μετάδοση όγκου δεδομένων. Η αξία της λύσης αποδεικνύεται από την ολοκληρωμένη έκθεση της δοκιμής. Με πιο έξυπνο σχεδιασμό και απρόσκοπτη προώθηση, θεωρούμε ότι θα οδηγήσει την κατασκευή δικτύων για κέντρα δεδομένων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης».

Ο Leon Wang, President του τομέα Data Center Network της Huawei δήλωσε: «Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, τα κέντρα δεδομένων δικτύων οφείλουν να μετασχηματιστούν, να γίνουν intelligent και lossless. Ήδη η λύση αυτή βρίσκεται σε εμπορική χρήση σε κορυφαίες εταιρίες του Internet. Είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι που η Tolly πραγματοποίησε μια ανεξάρτητη και ενδελεχή δοκιμή στο AI Fabric της Huawei, τα αποτελέσματα της οποίας υποδηλώνουν την αναγνώριση της λύσης από τον βιομηχανικό κλάδο. Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις επενδύσεις μας στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) και στην τεχνολογική καινοτομία για να προωθήσουμε την ανάπτυξη της βιομηχανίας της επικοινωνίας δεδομένων προκειμένου να παρέχουμε στους πελάτες και συνεργάτες μας κορυφαία προϊόντα και λύσεις».

Ως μια από τις ηγετικές εταιρείες στο τομέα της παραγωγής/κατασκευής cloud κέντρων δεδομένων δικτύων, τα κέντρα δεδομένων δικτύων της Huawei είναι σε εμπορική χρήση σε περισσότερες από 7800 επιχειρήσεις παγκοσμίως, διευκολύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών σε τομείς όπως o χρηματοοικονομικός, το Internet και οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών. Η Huawei παρουσιάζει τη λύση AI Fabric η οποία είναι πρωτοπόρος στην κατηγορία των κέντρων δεδομένων δικτύων στους τομείς intelligent & lossless, διευκολύνοντας τη χρήση των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης και τη στενότερη συνέργεια με συνεργάτες για τη δημιουργία ενός πλήρως συνδεδεμένου, «ευφυούς» κόσμου.

Αναλυτική πληροφόρηση αναφέρεται στην Έκθεση δοκιμής Tolly της Huawei AI Fabric, στους κάτωθι συνδέσμους:

Huawei vs Cisco: https://e.huawei.com/en/material/onLineView?MaterialID=334f712b8f584d718d41e9c2ec172c67

Huawei vs Mellanox: https://e.huawei.com/en/material/onLineView?MaterialID=642a12984b0d49548d0235dcbeda3a9d

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.