XBLOG logo @2x

Η HTC ανακοίνωσε αυξημένα έσοδα για το 3ο τρίμηνο του 2016

Ευχάριστα νέα για την HTC, αφού η ταϊβανέζικη κατασκευάστρια ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2016 και είδε μια σημαντική βελτίωση. Συγκεκριμένα κατάφερε να σημειώσει αύξηση στα έσοδα κατά 18% – δηλαδή είχε 4% αύξηση χρόνο με χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα για το τρίτο τρίμηνο του 2016 έφτασαν τα 700 εκατομμύρια δολάρια, με το μικτό περιθώριο κέρδους να είναι στο 16%. Επίσης βελτιώθηκε το λειτουργικό όριο της εταιρείας, το οποίο πριν ένα χρόνο ήταν στα -23%, ενώ φέτος στο -9%. Οι λειτουργικές απώλειες έφτασαν τα 63 εκατομμύρια δολάρια.

Στο δελτίο τύπου, η HTC δείχνει ότι τώρα επικεντρώνεται στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας καθώς το HTC Vive, το κράνος που έχει αναπτύξει από κοινού με την Valve, έχει συγκεντρώσει πολλά βραβεία (συμπεριλαμβανομένου και του καλύτερου gadget της χρονιάς) και κάνει καλές πωλήσεις, τόσο από απλούς καταναλωτές όσο και από επιχειρήσεις. Δυστυχώς δεν ανέφερε πόσα έχει πουλήσει.

Τέλος, να σημειώσουμε πως η HTC δεν αποκάλυψε πόσο έχουν επηρεαστεί τα οικονομικά της από τα smartphones Google Pixel και Pixel XL που κατασκευάζει.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.