XBLOG logo @2x

Ο πραγματικός λόγος που τα Google Pixel και Pixel XL δεν είναι αδιάβροχα

Τα Google Pixel και Pixel XL κυκλοφόρησαν πρόσφατα και σε μερικούς δεν αρέσουν επειδή, μεταξύ άλλων, δεν είναι αδιάβροχα. Η Google αναφέρει ότι έχουν την πιστοποίηση IP53, που σημαίνει ότι αντέχουν σε σταγόνες νερού, όμως γιατί δεν έχουν πιστοποίηση IP67/IP68 όπως οι υπόλοιπες ναυαρχίδες για να αντέχουν μέσα σε νερό έως 1 μέτρο για 30 λεπτά;

Σύμφωνα με την Kelsey McClellan του The Wired που μίλησε με στελέχη της Google λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση των Pixel smartphones, τα κινητά δεν είναι αδιάβροχα επειδή πολύ απλά η Google δεν είχε χρόνο χρόνο να τα κάνει αδιάβροχα. Αναφέρεται ότι η εταιρία εργαζόταν για πολύ καιρό πάνω στα δικά της smartphones, όμως στα τέλη του 2015 αποφάσισε να τα αφήσει όλα στην άκρη και να αρχίσει από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι αυτή και η HTC είχαν λιγότερο από 9 μήνες για να δημιουργήσουν δύο τηλέφωνα από το μηδέν. Οι δύο εταιρίες έπρεπε να “κόψουν” μερικά χαρακτηριστικά εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου, και η αδιαβροχοποίηση ήταν ένα από αυτά.

Δεδομένου ότι η Google ήθελε να κάνει τα πρώτα της κινητά αδιάβροχα αλλά δεν είχε άλλο χρόνο, είναι εξαιρετικό πιθανό η επόμενη γενιά smartphones της να είναι.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.